Aproape 8.000 de civili au fost evacuați din Alep

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Aproape 8.000 de civili au fost evacuați din Alep

16 Decembrie 2016 / 10:56 398 accesări

Aproape 8.000 de civili au fost evacuați din orașul sirian Alep, iar un al șaselea convoi se află "în drum către o zonă sigură", a anunțat vineri ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, relatează Reuters.

Șeful diplomației turce a anunțat pe Twitter că peste 7.000 de civili au fost evacuați în primele cinci convoaie.

Totodată, Comitetul Internațional Crucii Roșii (CICR) a făcut cunoscut că evacuarea miilor de civili și rebeli din orașul Alep către teritoriile controlate de insurgenți din Siria a continuat în cursul nopții și vineri dimineața, relatează AFP.

"Evacuarea va continua atât timp cât este nevoie pentru ca cei care doresc să poată pleca", a declarat o purtătoare de cuvânt a CICR, Ingy Sedky.

Ea a explicat că ambulanțe și autobuze s-au deplasat toată noaptea între ultimul bastion controlat de rebeli în orașul Alep și sectoare controlate de insurgenți în vestul provinciei cu același nume.

Vehiculele au început inițial să se deplaseze într-un singur convoi, însă, în cursul nopții, fiecare vehicul s-a întors la Alep pentru noi evacuări imediat după ce au lăsat pasagerii la destinație.

"Acest lucru înseamnă că este dificil să știm exact câte persoane au părăsit Alepul până în prezent, însă va avea loc o evaluare la sfârșitul operațiunii", a spus Ingy Sedky.

În plus față de autobuzele puse la dispoziție de guvernul sirian și de ambulanțe, unii locuitori au plecat cu propriile vehicule, a declarat la rândul lor Ahmad al-Dbis, șeful unei unități de medici și de voluntari care coordonează evacuarea răniților.

"Numeroase familii sosesc cu bunurile lor în camionete", a declarat el din vestul provinciei Alep. "De acolo, ei pornesc împreună către tabere sau la prieteni sau la familiile lor care trăiesc în regiune", a mai spus el.

Potrivit acestuia, circa 6.000 de persoane au ajuns deja la Alep, dintre care cel puțin 250 de răniți. Unii dintre ei au nevoie de îngrijiri medicale de urgență și au fost transferați în Turcia.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1786 secunde