„Aproape Parcul Arheologic”, unde istoria se împletește cu... arta vandalismului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vai de capul nostru... „Aproape Parcul Arheologic”, unde istoria se împletește cu... arta vandalismului
Administrație 22 Iulie 2018 / 17:59 2138 accesări 7 comentarii

Parcul Arheologic, sau Parcul de la Primărie, cum este cunoscut publicului, este unul dintre exemplele cele mai grăitoare de obiectiv lăsat în paragină de autoritățile Constanței care și-au dovedit incompetența în nenumărate rânduri. Reabilitarea acestui obiectiv a fost începută, pe bani europeni, în urmă cu aproape trei ani (noiembrie 2015). Însă, la fel ca în mai toate cazurile în care banii europeni sunt cheltuiți de români, lucrările s-au împotmolit pe drum. Printre scuzele pe care le-am tot auzit se numără: contestatarii, birocrația, decizii „inexplicabile” ale instanțelor și alte asemenea motive. Iar toate acestea, la care adăugăm și indolența autorităților, care nu prea s-au sinchisit să rezolve problema, au făcut ca lucrările să stagneze mai multe luni, timp în care parcul a ajuns, pe rând, ruină, junglă plină de bălării și șerpi și ditamai groapa de gunoi.

ARHEOLOGIE SAU GRAFFITI

Acum, când parcul pare că prinde contur, adică iarba cât casa a fost tăiată, mobilierul urban a început să apară, iar aleile arată ca și cum chiar ai putea să mergi pe ele, Parcul Arheologic a ajuns să împletească istoria cu... arta modernă. Nu vă gândiți că i-a trecut Primăriei prin cap cine știe ce idee genială să aducă în parc opere de artă care să le mai clătească ochii, să le deschidă mintea și să le mângâie sufletul trecătorilor. Ar fi deja prea mult interes față de constănțenii care l-au votat pe Făgădău, ceea ce autorităților locale știm că nu le stă deloc în obicei. În realitate, Parcul Arheologic, un veșnic „șantier în lucru” niciodată finalizat, a fost vandalizat în cel mai brutal mod de găștile de „artiști” care măzgălesc cu graffiti tot ce prind. Unde mai pui că, pe acolo pare că nu trece prea des vreun angajat de la salubrizare, pentru că, mai mereu, coșurile de gunoi sunt pline, iar pe jos e covor de gunoaie. Iar asta se întâmplă pentru că Primăria nu asigură nici măcar un minim de pază, care să îi pună pe vandali pe fugă și să se asigure că oamenii care se plimbă pe aleile parcului neterminat aruncă gunoaiele la locul lor. Dar, după cum ne-am obișnuit, Primăria Constanța, zisă și Cooperativa Munca-n Zadar, e obișnuită să plătească mai mult pentru lucruri nefolosite și vandalizate, în loc să prevină așa ceva (vezi exemplul BLack Sea Bike). Ah, să nu uităm, primarul Decebal Făgădău refuză vehement să dea un termen de finalizare a acestui parc, ceea ce înseamnă că poate fi gata chiar și în 2020... sau 2024, cine știe...

Loading...

7 comentarii

Mephisto 04:20:01 / 23 Iulie 2018
Primar incompetent

Normal , prostul satului care acum este primar , nu poate sa faca nimic , nici macar nu a incercat sa faca, numai minciuni i-au iesit pe gura, din cate proiecte a indrugat , nu a realizat NIMIC !

un constantean 07:56:41 / 23 Iulie 2018
ce rusine

Cât de nesimțit poți să fii ca uitându-te pe geam să vezi în fiecare zi bătaia asta de joc în centrul orașului și tu ca primar să nu fii în stare să faci nimic!?!

gogu 08:08:59 / 23 Iulie 2018
Situatia a scapat de sub control...

Acest ''oras'' a devenit o groapa de gunoi in care tiganii si huliganii au pus stapanire !

paul 11:02:05 / 23 Iulie 2018
draga MEPHISTO

Zic asa daca toot nu i-ti place/ageez primarul nostru, ai putea da o fuga sa ii decalotezi....ce trebuie si se va invata mine cu siguranta.Kkatule.

jana 11:02:55 / 23 Iulie 2018
Pentru Mephisto

zic sa ii sugi matu poate se va remedia problema daca intervi promt

Max 13:24:06 / 23 Iulie 2018
normal

Normal, la o discutie despre Parcul Arheologic, internautii isi baga, scot, sug etc.... Draga Telegraf, acesta este nivelul cititorilor vostri, din pacate! Poate nu au sparyuri sa mazgaleasca vestigiile, dar sunt vandalii propriilor minti si ai acestui site. De ce nu faceti ceva?

Mephisto 22:21:24 / 23 Iulie 2018
Ptr.P(a)ulica si J(a)ena

Sunteti doi retardati si profitori de pomeni pesediste,pe langa multi alti, din care cauza orasul arata jalnic, pentru ca sustineti minciuna , lenea, pupincurismul si incompetenta.Gradul vostru de cultura, implicit agramata, se rezuma strict la pomeni electorale si ce mai pica de la primarie.Presupun ca frecventati si Biserica, asa sa va ajute Dumnezeu , precum va iese pe gura !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.8185 secunde