Aqua Challenge 2016 are loc sâmbătă la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ediție specială a celui mai important maraton de înot în ape deschise din România Aqua Challenge 2016 are loc sâmbătă la Constanța
Sport 19 August 2016 / 16:42 724 accesări 0 comentarii
Sute de participanți sunt așteptați la Constanța pentru o nouă ediție a Aqua Challenge

Sute de participanți sunt așteptați la Constanța pentru o nouă ediție a Aqua Challenge

Sâmbătă, 20 august, de la ora 10.00, pe plaja „Zoom Beach” din Constanţa, va avea loc a şasea ediţie a celui mai important maraton de înot în ape deschise găzduit de România, Aqua Challenge. Competiţia este organizată de Asociaţia Club Sportiv Atena, prezidată de singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, constănţeanul Răzvan Florea, în parteneriat cu DJST Constanţa şi Zoom Beach, cu finanţarea Consiliului Judeţean Constanţa, prin proiectul „Constanţa te lansează la apă”.

Întrecerea va avea trei probe - superscurtă, pe distanţa de 500 de metri: de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 250 de metri distanţă de ţărm, se ocoleşte prin partea stângă şi se revine la punctul de pornire. Pentru această probă nu se impune un stil anume de înot. Este ideală pentru copii, începători şi persoane care nu au mai participat la concursuri openwater sau la antrenament de triatlon. Timpul-limită este de o oră. Ora de start: 10.00.

Proba scurtă - de 1.500 de metri - de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 750 de metri distanţă, se ocoleşte prin partea stângă şi se revine la punctul de pornire. Recomandată persoanelor care înoată regulat. Pentru aceasta probă nu se impune un stil anume de înot. Ora de start: 10.30.

Proba lungă - 5.000 de metri - de la punctul de plecare se înoată 2.500 de metri până la barca salvamarilor şi se revine spre start. Destinată sportivilor legitimaţi la cluburile de performanţă sau de masters sau persoanelor care pot face dovada unei participări la un maraton de înot pe această distanţă. La această probă se impune stilul de înot crawl. Timpul-limită este de două ore şi jumătate. Ora de start: 10.30.

Fiecare participant va primi un kit, care conţine următoarele: cască înot, voucher reducere TYR - 15%, tricoul oficial al competiţiei, baton Isostar şi cip de cronometrare. Predarea kiturilor se va face vineri, între orele 16.30 şi 21.00, când se pot face şi înscrieri de ultimă oră, şi sâmbătă, între orele 8.00 şi 9.30, pe plaja „Zoom Beach” din Constanţa.

Primii trei clasaţi la fiecare categorie de vârstă, feminin şi masculin, vor primi cupe, diplome şi produse din partea partenerilor evenimentului. Sportivii clasaţi pe podium în probele de 1.500 de metri şi 5.000 de metri vor fi premiaţi cu vouchere de la eMag, dar şi cu premii în bani, în valoare totală de 4.700 de lei.

La startul probei de 5.000 de metri se va afla şi medaliatul olimpic Răzvan Florea, care va sărbători astfel împlinirea a 12 ani de la câştigarea medaliei de bronz în proba de 200 de metri spate la Jocurile Olimpice de la Atena, eveniment care a avut loc la 19 august 2004.

Citește și:

Valuri mari și vânt puternic la Aqua Challenge

Aqua Challenge a ajuns la a cincea ediție

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.181 secunde