Ar putea salva mii de vieţi! Vaccin anti HIV, testat cu succes

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ar putea salva mii de vieţi! Vaccin anti HIV, testat cu succes
Sănătate 10 Iulie 2018 / 17:22 626 accesări 2 comentarii

Boală mortală în anii ’60, ’70 şi chiar ’80, a secerat mii de vieţi şi foarte mulţi oameni suferă încă de pe urma ei. Efectele se fac simţite şi acum, însă, potrivit specialiştilor, acum există formule de vaccin care pot salva vieţile pacienţilor. Nu în totalitate însă. Totuşi, potrivit Science Alert, un nou vaccin împotriva HIV a fost testat pe maimuţe şi oameni, iar rezultatele sunt promiţătoare. În cadrul studiului, aproape 400 de adulţi sănătoşi din mai multe ţări au fost vaccinaţi cu mixul de virusuri HIV, iar organismul lor a reacţionat aşa cum se aşteptau oamenii de ştiinţă. Nu doar că vaccinul a fost bine tolerat, dar sistemul imunitar a reacţionat, producând anticorpi, arată Science Alert, citat de Ziare.com. Vaccinul s-a dovedit eficient şi în cazul primatelor, potrivit unui raport publicat de The Lancet. Acesta este unul dintre cele cinci vaccinuri care a ajuns în acest stadiu de testare, în 35 de ani, de când a început epidemia HIV/SIDA.

Taguri articol
Loading...
loading...

2 comentarii

unul 14:37:30 / 11 Iulie 2018
oferta

Draga Redactie, daca voi credeti cu adevarat ca este bun, atunci chiar va rog sa incepeti sa va vaccinati! Deci, vrea cineva vaccinul anti-HIV? Cine-i primul (cobai)?

Darius Mirco Amariei 21:49:54 / 16 Iulie 2018
Poate asa voi scapa

SINT O PERSOANA INF HIV.AM FACUT PROASTA ALEGERE SI AM NIMIT UN ASISTENT PERS UN MEMBRU AL FAMILIEI.ASTAZI ACESTA MA INFOMETEAZA.ADEVARAT ESTE CA I-MI PLATESTE TRATAMENTU PT BOLILE COLATERALE RECTE INIMA.ACESTA NU ESTE COMPENSAT IN TOTALITATE.EU TRAIESC IN MARE PARTE DIN POMENI SI BONURILE DE LA PRIMARIE,CELE DIN PROGRAMUL RESPECT.AM MEDICATIA VIRALA PT.. AM MEDICATIE PT INIMA,AM MEDICATIE MULTA.SERVICIUL AS SOCIALA DIN CTA NU BIMEVOIESTE SA FACA ACELE ANCHETE ACASA.ASTEPT CU DRAGA INIMA' SA MA IERTE DUMNEZEU REPEDE SI GATA. ALTFEL :-( LA CE BUN VIATA-MI.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1944 secunde