Arafat vrea ca medicii să aleagă: Ori la stat, ori la privat!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acum, că au crescut salariile... Arafat vrea ca medicii să aleagă: Ori la stat, ori la privat!
Sănătate 10 Aprilie 2018 / 18:28 1661 accesări 5 comentarii

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, vine cu explicaţii, după ce o propunere pe care a făcut-o recent a făcut vâlvă în presă, dar şi în rândul cadrelor medicale. Arafat susţine că ar fi necesară o delimitare a sectorului privat de cel public şi stabilirea unor reguli clare, care să ducă chiar la interdicţia de a lucra simultan în ambele sectoare. Într-o intervenţie la Antena 3, şeful DSU susţine că veniturile medicilor au ajuns la un nivel suficient de mare încât aceştia să poată renunţa cu uşurinţă la jobul din privat. „Nu cred că toţi medicii se vor înfuria, pentru că multă lume sesizează situaţia. Nu e prima dată când se ridică această problemă: de lipsă a loialităţii faţă de un sector. E vorba de a însănătoşi, într-un fel, sectorul sanitar public. Au fost închişi ochii pentru că totdeauna s-a zis că veniturile nu sunt suficiente. Acum s-a ajuns la un nivel corect, peste media naţională. Va veni momentul să gândim cum rezolvăm această problemă. Sunt multe implicaţii. Pe lângă faptul că trebuie să asigurăm o delimitare clară între clee două sectoare, noi avem un program de muncă în spitale foarte sudat faţă de spitalele europene. Trebuie să intrăm în normalitate: să avem spitale cu funcţionare maximă timp de 8 ore pe zi şi cu asta am putea rezolva mult mai multe cazuri. Ar scădea şi costurile astfel. Toate aceste aspecte sunt dereglate, sunt vechi şi trebuie soluţionate. Sunt convins că dacă avem personal dedicat, nu în două locuri, va creşte şi calitatea", a spus Raed Arafat la Antena 3.

Deşi în prezent nu există un proiect, şeful DSU susţine că vor exista cu siguranţă discuţii în cadrul Ministerului Sănăţii. "Cel puţin eu, ca funcţie, nu am aceste atribuţii. În sectorul de urgenţă aş face acest lucru imediat, pentru că avem oameni care lucrează şi la public, şi la privat, pe care nu ştii unde îi găseşti. Acolo cred că am putea face ceva, să propunem. Va trebui să fie o iniţiativă legislativă la nivelul ministerului Sănătăţii şi vor exista discuţii pe această temă cu siguranţă", a completat Raed Arafat.

Loading...
loading...

5 comentarii

ct 09:30:48 / 11 Aprilie 2018
corect

de ani de zile, nesimtirea, lacomia halatelor albe , a crescut direct proportional cu salariile ... cum intri , seuita daca pui plicul pe masa, ia la buna ziua iti raspunde cu cartea de vizita de la cabinetul lui/ei privat.... pe fata, iti spune ca te asteapta acolo, ca si cand aici , in spital de stat, face munca voluntara ! Salariile lor, au ajuns dincolo de limita imaginabila pt restul romanilor, care desi au o pregatire apropiata, lucrand in sistem privat nu au nici jumatate din salariul lor... asistenta cu peste 4000 lei salar net, plus sporuri, e strigator la cer, stim toti ce si cat muncesc.... sau or fi platite la cat stau pe facebook !

ministrul sanatatii 10:39:10 / 11 Aprilie 2018
doctorii

toti folosesc spitalele de parca ar fi mosia lor personala

unul 12:20:08 / 11 Aprilie 2018
propunere ok

Mi se pare corect. Iar medicii sa nu mai fie platiti la consultatie ci numai după ce pacientul este VINDECAT. Atunci ar fi cu adevarat performanti.

Fel 12:10:21 / 12 Aprilie 2018
foarte bine !

Felicităriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! Așa, da !?! Felicităriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, Raed Arafat !

Moralizatorul 18:38:04 / 15 Aprilie 2018
Si tosusi de ce pleaca doctorii?

Dragilor. Pai cind apuci pe Dumnezeu de un coi (pardon de un picior) nu-I mai dai drumul. Ati uitat cum era pe vremea lui Ceasca? Doctorii cautau motive de boala copiilor (de muncitori ...normal) ca sa-i faca pe parinti sa vina cu copilul la consult. Care parinte avea curaj sa verifice asa zisul diagnostic? Niciunul. Conta parera a numai un doctor si te chema la consult...cid era copil...mai des ... cind se marea...mai rar...hmmmm oare de ce? Gasea alte victim sau copilul putea pune intrebari in stinga si in dreapta despre asa zisa afectiune? Cum este cazul doctorului Cinezeanu Vasile. Mai traieste? Doua pachete de Kent primea si le baga repede in sertar. Acum ce faceti doctorilor? Vindeti cafeaua primita ...la buticuri. Sa dau nume de doctori sau de buticuri care vind cafea la pret redus? Sau va parfumati pina nu mai puteti cu cadourile primate? Un musulman cu demnitate Arafat. Huooooooo....halatelor albe care luati bani sau cadouri...doar pentru a va face treaba pentru care ati fost la scoala pe gratis majoritatea dintre voi. Salarii mici? Intrebati pe inginerii ce salarii au? Oare v-ati muta intr-un bloc facut de un inginer care a luat spaga sa isi puna semnatura pe un proiect facut repede repede? Sau nu si-a facut treba ca nu este platit cum ar vrea el/ea? Inginerii nu pot dormi daca nu au facut cum trebuie. Voi dormiti cind luati spaga de la un pacient care nu mai are sanse de trait? Bravo Arafat. Un musulman Adevarat ! De-ar fi si Romanii - asa zis crestini macar 10% ca el ar curge lapte si miere in tara. Suferit experiente medicale in 1995 la Spitalul Judetean - Constanta si vindecat (pus pe tratament soc) numai din explicatiile mele in Bucuresti (cu 2 ore inainte de a veni analizele-care erau de om mort). Abia mergeam. Dar a trebuit ca mama sa se roage de doctor sa nu ma trimita acasa...asta dupa ce i-am dat un cadou gras in bani si bauturi. A functionat spaga? Da. A fost justificata intr-un caz limita? Da. Putea sa refuze? Da. Ar fi aratat compasiune pentru un barbat de 25 de ani ajuns la 48 Kg - 1.72m. Dar s-a multumit sa se imbibe/imbuibe. Io sint sanatos acum. Multumita lui. Dar ce facem cu cei ce nu-si permit o spaga? Alti doctori nu iau spaga daca nu sint sanse de vindecare. Bravo lor. De ce nu creati Liga Doctorilor fara Spaga?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3332 secunde