Arest la domiciliu pentru israelienii acuzaţi că o spionau pe Kovesi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Arest la domiciliu pentru israelienii acuzaţi că o spionau pe Kovesi

Justiție 22 Iulie 2016 / 10:35 693 accesări

Cei doi cetăţeni acuzaţi că au încercat să o intimideze pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, au fost plasaţi în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia iniţiala a Tribunalului Bucureşti prin care s-a dispus plasarea în arest la domiciliu a celor doi cetăţeni israelieni, aceştiia fiind puşi în libertate joi seara.

Doi angajaţi ai firmei Black Cube, Weiner Ron şi Geclowicz David, acuzați că au încercat să o intimideze pe Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, au fost arestaţi preventiv timp de câteva luni pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru această misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o listă cu mai multe persoane pe care ar fi trebuit să le urmărească, printre care se afla procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi alte persoane apropiate acesteia.

În același dosar este vizată şi o a treia persoane, Yossi Barkshtein.12