Arest preventiv comutat la domiciliu pentru Strutinsky

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În dosarul „intervențiilor” pentru respectarea unor contracte

Arest preventiv comutat la domiciliu pentru Strutinsky

Eveniment 06 Mai 2015 / 00:00 1514 accesări

După exact două luni în care a fost arestat preventiv într-un dosar în care este acuzat că ar fi intervenit pe lângă instituții publice pentru respectarea unor contracte, omul de afaceri Sorin Strutinsky, președinte al consiliilor de administrație ale „Telegraf“ și Neptun TV, va beneficia de o măsură preventivă mai ușoară - arestul la domiciliu. Asta a decis ieri instanța, în cameră preliminară (înainte de începerea propriu-zisă a procesului). Este pentru prima dată când judecătorii care iau decizii în această cauză acceptă argumente din pledoaria avocatului Marius Mocanu, care a susținut în permanență că Sorin Strutinsky a fost trimis în judecată de procurori într-un dosar ce se bazează pe un denunţ nesusținut de probe. Ieri, Mocanu a depus noi probe, care dovedesc faptul că persoanele despre care denunțătorul spune că ar fi fost influențate de Sorin Strutinsky nu aveau calitatea cerută de lege la momentul respectiv, în sensul că nu erau conducătorii instituțiilor despre care se spune că ar fi avut contractele de care ar fi beneficiat societățile denunțătorului: "Pe cale de consecință, acele persoane, neavând calitatea de a aproba plățile în baza acelor contracte care se derulau, nu puteau duce la îndeplinire ceea ce susține acuzarea".

Chiar dacă Sorin Strutinsky este arestat la domiciliu în acest dosar, el nu poate merge acasă, întrucât pe numele lui a fost dispusă o altă măsură de arest preventiv, în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la luare de mită, alături de primarul Constanței, Radu Mazăre, instrumentat de DNA București.

Amintim că, în dosarul instrumentat de DNA Constanța, Strutinsky este acuzat de trafic de influență, instigare la fals și instigare la spălare de bani. Omul de afaceri este bănuit, în baza unui denunț, că ar fi cerut de la reprezentanți SC Argos Industrial SRL 10% din valoarea contractelor încheiate de firma-mamă SC Argos SRL cu Direcția Apelor Dobrogea Litoral, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime și Compania Națională Administraţia Canalelor Navigabile, pentru a interveni pe lângă funcționari ai instituțiilor astfel încât plățile contractuale către firma privată să se facă în termenii înțelegerilor încheiate. Avocatul Mocanu a arătat în fața judecătorului de cameră preliminară faptul că nu există probe directe care să coincidă cu declarațiile denunțătorului în acest dosar (reprezentantul firmei SC Argos Industrial SRL, n.r.).



12