Arhiepiscopia Tomisului: Jandarmeria nu obstrucționează Arhiepiscopia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Arhiepiscopia Tomisului: Jandarmeria nu obstrucționează Arhiepiscopia

Administrație 05 Ianuarie 2021 / 22:16 819 accesări
Foto: Facebook, Arhiepiscopia Tomisului

Foto: Facebook, Arhiepiscopia Tomisului

Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanţa a transmis că doar 3.000 de credincioşi pot participa la slujba de Bobotează cu respectarea condiţiilor impuse de pandemie.
Precizarea a venit după ce ÎPS teodosie a declarat că aşteaptă 10.000 de credincioşi în Portul Tomis.

„Jandarmeria nu obstrucţionează Arhiepiscopia”, a transmis biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

Ca urmare a informațiilor apărute în presă,Arhiepiscopia Tomisuluia transmis că, împreună cu Jandarmeria, s-a stabilit deja ce este de făcut, astfel încât manifestările religioase să se desfășoare cu respectarea normelor igienico-sanitare pentru sănătatea publică.

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public conform cărora Jandarmeria Română ar bloca slujba de Bobotează precizăm:
Arhiepiscopia Tomisului mulțumește în mod deosebit Jandarmeriei Române și celorlalte autorități care au dat dovadă de înțelepciune și tact în organizarea și desfășurarea evenimentelor religioase din Arhiepiscopie până acum.
Ne manifestăm încrederea și bucuria că jandarmii și ceilalți reprezentanți au făcut tot ce a fost posibil spre binele societății, spre liniștea și sănătatea publică.

În tot acest timp, între Arhiepiscopie și Jandarmerie nu a existat nici un moment de tensiune, neînțelegere sau conflict.
Ca atare, Arhiepiscopia Tomisului neagă ferm orice informație cum că Jandarmeria Română și-ar propune boicotarea, interzicerea sau obstrucționarea slujbelor de Bobotează de la malul Mării Negre.
Dimpotrivă, Arhiepiscopia și Jandarmeria au stabilit deja ce este de făcut, astfel încât manifestările religioase să respecte atât normele canonice ale Bisericii cât și normele igienico-sanitare pentru sănătatea publică.

Miercuri, 06 ianuarie a.c., începând cu ora 08.00, peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis“ și ai Inspectoratului Județean vor asigura la Constanţa măsuri de ordine publică şi siguranţa participanților, la procesiunea și Slujba religioasă de Sființire a Aghiasmei Mari, ocazionată de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza).
La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţei Locale Constanţa.12
Pagina a fost generata in 0.1643 secunde