Arhiepiscopia Tomisului negociază cu executorul închiderea debitului bisericii din Bugeac

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Arhiepiscopia Tomisului negociază cu executorul închiderea debitului bisericii din Bugeac

Religie 05 Martie 2019 / 10:59 1084 accesări

Biserica din Bugeac, județul Constanța, a fost scoasă la licitație de către un executor judecătoresc, din cauza unui litigiu între parohie și firma care a reconstruit clădirea, pentru stingerea unei datorii de aproximativ 360.000 de le

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, de care aparține Parohia Bugeac, spun însă că, prin lege, astfel de lăcașuri de cult nu pot fi supuse executării, dar o comisie a instituției încearcă să medieze situația.

„Noi încercăm să mediem aceste neînțelegeri apărute între parohie și firma constructoare, pentru stingerea datoriilor. Legea prevede clar că bunurile bisericești sacre, ca lăcașurile de cult, sunt imprescriptibile și insesizabile. Probabil că cine a stabilit executarea s-a grăbit când a stabilit să scoată la licitație lăcașul de cult. Suntem însă convinși că situația va fi depășită și biserica va rămâne a credincioșilor, așa cum este firesc și legal”, a declarat purtătorul de cuvânt Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

Surse din Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel Constanța au recunoscut negocierile purtate cu Arhiepiscopia Tomisului și au precizat că se caută soluții pentru stingerea debitului.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1999 secunde