Arma folosită în masacrul din El Paso, Texas, ar fi provenit din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Arma folosită în masacrul din El Paso, Texas, ar fi provenit din România
Externe 29 August 2019 / 09:30 1712 accesări 0 comentarii

Suspectul masacrului din El Paso, Texas, de la începutul acestei luni, în care au fost ucise 22 de persoane, a declarat poliţiei că puşca AK pe care a folosit-o în atac provenea din România, potrivit unui raport de anchetă, relatează Associated Press.

The Texas Tribune a informat miercuri că Patrick Crusius, în vârstă de 21 de ani, a declarat poliţiei că a comandat arma online înainte de a o ridica dintr-un magazin de arme din apropierea casei sale situată într-o suburbie din Dallas.

Publicaţia a citat un document al Secţiei de Securitate Publică din Texas, în care se arată că suspectul a spus poliţiei că a cumpărat mii de cartuşe din Rusia.

Crusius le-a spus că puşca provenită din România a fost livrată către Gun Masters, un magazin de arme din Allen, Texas, potrivit raportului. În Allen nu există un magazin de arme cu acel nume, dar există un magazin numit Gunmaster în oraşul Plano din apropiere.

Un angajat al magazinului a declarat pentru The Associated Press că proprietarul nu este disponibil şi că întrebările trebuie să îi fie trimise prin e-mail.

Gunmaster nu a răspuns miercuri la întrebările scrise. Armurierul magazinului, Brian Park, a declarat marţi pentru The Tribune că nu ştie dacă Crusius a cumpărat arma de acolo.

Poliţia din El Paso a declarat la scurt timp după atacul armat în care au fost ucise 22 de persoane că puşca a fost cumpărată legal. Experţii spun că achiziţionarea de arme online este comună.

Poliţia nu a numit modelul exact al puştii utilizate în atac. Potrivit unui mandat, Crusius le-a spus anchetatorilor că este o puşcă de asalt AK-47. Poliţia a furnizat informaţii specifice despre muniţie, care poate fi folosită pentru o puşcă de tip AK-47.

Crusius este acuzat că a împuşcat zeci de persoane, ucigând 22 dintre acestea, într-un supermarket din El Paso, Texas.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2426 secunde