„Aroganțe“ europene, la Frans Timmermans

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Aroganțe“ europene, la Frans Timmermans
12 Martie 2019 / 10:31 2167 accesări 4 comentarii
Ștefan Silviu Molnar

Ștefan Silviu Molnar

Un eveniment ce riscă să treacă neobservat este vizita în România a prim vicepreședintelui Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans. Cu o aroganță și un tupeu ieșite din comun, socialistul olandez le-a arătat românilor că în accepțiunea unora dintre personajele de la Bruxelles, românii sunt considerați o subspecie, o cantitate neglijabilă, care musai trebuie să se conformeze liniilor trasate de la vârful uniunii. Spun asta, pentru că declarațiile publice ale socialistului olandez, pliate pe retorica stearpă a luptei anticorupție, pur și simplu au fost umilitoare. Reprezentant la vârful UE al unui stat unde scandalurile de evaziune financiară și corupție, petrecute în jurul celei mai importante bănci olandeze, respectiv ING, au marcat presa europeană a ultimilor luni, Frans Timmermans a venit în România precum vechilul pe moșie, având tupeul să facă declarații cu expresii de genul „vreau să văd” , „să mi se arate” , „să mi se demonstreze”. A fost un eveniment pe care retorica publică adoptată de Timmermans la București l-a transformat într-un exercițiu de imagine care nu are nicio legătură cu principiile ce ar trebui să guverneze relațiile dintre statele membre ale Uniunii Europene, a căror bază sunt cooperarea, respectul reciproc, participarea tuturor la decizia colectivă ori egalitatea între toți membrii înaltului for continental.

Interesant este faptul că Frans Timmermans s-a întâlnit public cu cei mai mulți dintre cei identificați ca fiind exponenții statului paralel ori lacheii acestui sistem, încercând să sufle în pânzele zdrențuite ale pretinsului „stat de drept”, a acelui sistem care „paradea” la cetățeni din motive cu totul altele decât cele penale și care, așa cum a decis CCR, ancheta oameni ilegal, în baza unor „protocoale secrete” ilegale, în care un serviciu secret întocmea, fără niciun fel de atribuții, dosare penale incomozilor.

În opinia mea, maximul de tupeu a fost atins de olandez în momentul în care le-a sugerat parlamentarilor români să nu mai legifereze fără consultarea Bruxelles-ului și să nu mai facă modificări ale legislației românești fără acordul Bruxelles-ului. O declarație vădit în contradicție cu orice normă de bun simt, ce guvernează relațiile dintre statele membre ale Uniunii Europene. Profund jignitor și oripilant tupeul acestui olandez ce se identifică a fi socialist, exponent al unui partid pe care electoratul olandez l-a trecut la și altele și care a ajuns prim vicepreședinte al Comisiei Europene și cu voturile reprezentanților socialiștilor români din Parlamentul European, voturi deloc puține în arhitectura instituțiilor europene. Nu e aici locul în care ar trebui să îmi manifest colocvial disprețul pentru Frans Timmermans și pentru cei care au organizat această chermeză televizată, în care olandezul a fost premiat pentru nu știu ce. M-aș limita la o singură întrebare la care ar trebui să reflectăm: Mai este România un stat suveran?

A, și dacă tot ne referim la Frans Timmermans și la ceremonia în care SNSPA l-a „premiat”, poate nu ar fi rău să reflectăm la atitudinea lui Ponta în fața lui Coldea și modul slugarnic în care fostul premier al României - care și-a dat demisia pe Facebook precum dai „block” unor prieteni nedoriți - îi strângea mâna cu capul aplecat unuia dintre artizanii sistemului viciat care azi, cu ultimele resurse încearcă să mențină controlul asupra societății românești.

Loading...

4 comentarii

Dan 11:50:51 / 12 Martie 2019
De ce va mirati ?

Nu v-ati gudurat toti ca am intrat in UE ? Luati sa aveti, sclavilor! Trebuia facut referendum si atunci vedeam daca vrea cineva sa intre in robie de buna-voie - desi, dupa cum ii stim pe cei care ne "conduc", ar fi facut orice ca sa falsifice sau sa faca praf opinia poporului, asa cum au facut-o si cu cel pentru familie. Asa incat ne meritam soarta! Tot ce mai putem spera este ca tari cu adevarata constiinta nationala (ca Italia sau Polonia si Ungaria) sa reuseasca sa faca praf lagarul asta de concentrare numit UE! Tarile trebuie sa fie independente si suverane, nu sclavii unor idioti, platiti de multinationale si fara pic de constiinta.

Ion 13:19:30 / 12 Martie 2019
Pt Dan

Danuț ești un mare prost!! TOATĂ LUMEA IESE IN STRADA ȘI PROTESTEAZĂ LA CEEA CE FACE PSD ȘI TU VREI CA TOȚI SA FIM PROSTI!! In maxim 5 ani PSD nu va mai exista!! SA VA VĂD EU ATUNCI CUM VEȚI MURI VOI DE FOAME CA NUMAI SUNT POMENI ELECTORALE!!

Al;exander 13:27:55 / 12 Martie 2019
Pentru Ion

Inainte sa jignesti, mai masoara-ti cuvintele și mai vezi-ti lungul nasului. Care "TOATĂ LUMEA IESE IN STRADA ȘI PROTESTEAZĂ LA CEEA CE FACE PSD"? Cate 100, 200 sau 500 de ceau;esti, malin boti si alti degenearati cu adevarat pomanagii? Tu stii ce inseamna toata lumea? Si stai linistit, nu sunt pensionar, nu lucrez la stat, nu sunt pesedist, nu primesc pomeni si nici sarac nu sunt, daca te munceste aceasta grija. Altfel, ce sa zic... sictir!

Răspunde | Raportează | | |+17
Em. 16:25:58 / 12 Martie 2019
articol

Un articol foarte bun! exact asa este, in opinia mea!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Bloguri recomandate

Pagina a fost generata in 0.251 secunde