Artă pe... „Poduri europene“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Artă pe... „Poduri europene“

Cultură 11 Iunie 2016 / 00:04 1252 accesări

Zeci de constănțeni s-au întâlnit, vineri seară, la Muzeul de Artă din Constanța, pentru a păși... simbolic, pe „Poduri europene”. Ei au avut posibilitatea să admire, pe lângă lucrările realizate de cele 17 participante la tabăra care s-a desfășurat în perioada 28 mai - 9 iunie, la Eforie Sud, și lucrări ale unor „doamne creatoare”. Este vorba despre tablouri care provin dintr-o colecție privată și care poartă semnătura unor mari artiste pe care le-a dat plastica românească: Cecilia Cuțescu-Storck, Lucia Demetriade Bălăcescu, Micaela Eleutheriade, Rodica Maniu Mutzner, Elena Popea, Milița Pătrașcu, Magdalena Rădulescu, Margareta Sterian.

Cea de-a XIV-a ediție a Expoziției internaționale „Poduri europene” va rămâne deschisă la Muzeul de Artă până pe 28 iunie.

Expoziția, la care participă creatoare din Cluj, Arad, București, Iași, Timișoara, Alba-Iulia și Sofia (Bulgaria) este organizată de Asociația Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România, Fundația Fildas Art și Muzeul de Artă. Reunește lucrări de pictură și sculptură realizate în cadrul ediției 2016 a Taberei de Creație „Poduri europene”.

Citește și:

„Poduri europene“, la Muzeul de Artă12
Pagina a fost generata in 0.1916 secunde