Artiștii Teatrului „Oleg Danovski” cântă și acasă, și peste hotare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Muzică fără frontiere

Artiștii Teatrului „Oleg Danovski” cântă și acasă, și peste hotare

Monden 02 Iulie 2015 / 00:00 676 accesări

AZI, ÎNTÂLNIRE ÎN FOAIER La Teatrul Național de Operă și Balet (TNOB) „Oleg Danovski”, evenimentele muzicale din foaier continuă și în luna lui Cuptor. Prima întâlnire cu muza Eutherpe din iulie este programată astăzi, de la ora 19.00. Protagoniștii serii lirice vor fi violonistul Mihai Dunărințu și pianista Marina Dunărințu, cărora li se vor alătura baritonul Bogdan Ocheșel și pianista Liliana Nazare. În programul evenimentului sunt incluse lucrări din repertoriul compozitorilor: Wolfgang Amadeus Mozart, Antonin Dvorak, John Williams, Pablo de Sarasate, Georges Bizet și Edvard Grieg. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Melomanii sunt așteptați să revină în foaierul TNOB, pentru ultima dată în stagiunea 2014-2015. Cu acest prilej, ei se vor întâlni cu soprana Smaranda Drăghici și invitații săi.

SUCCES ÎN GERMANIA În prezent, o parte dintre artiștii TNOB - corul și orchestra - se află în turneu, în Germania, până pe 5 iulie. Cu acest prilej, ei prezintă publicului din țara lui Wagner operele „Nabucco”, de Giuseppe Verdi și „Tosca”, de Puccini. „Turneul a început cu dreptul. În Franța, la Buc, Versailles, pe 27 iunie, am susținut „Nabucco”, în aer liber, pentru 3.000 de spectatori. Și în Germania avem parte de vreme foarte bună. Este cald, senin, nu bate vântul. Și spectacolul de marți, cu arii de operă și operetă, a fost un succes. În această seară (n.r. miercuri), la Espenschied, avem o reprezentație a spectacolului „Nabucco”, în aer liber. Sunt așteptați peste 1.000 de spectatori”, a declarat ieri, pentru cotidianul „Telegraf”, directorul TNOB, Daniela Vlădescu, care-i însoțește pe artiști în Germania.

Azi și mâine, tomitanii le vor prezenta melomanilor din Lindenfels legenda lui Nabucodonosor, iar duminică vor fi protagoniști în emoționantul spectacol puccinian care are în prim-plan drama cutremurătoare a cântăreței Floria Tosca.

DIN 15 IULIE, TOMITANII CÂNTĂ LA DEVA ȘI HUNEDOARA După periplul muzical din Germania, pe 15 iulie, artiștii de la Marea Neagră - soliști, coriști, instrumentiști și membri ai Companiei de Balet - vor participa la cea de-a V-a ediție a Festivalului „Opera Nights”. Cu acest prilej, ei vor prezenta până pe 20 iulie, la Castelul Corvinilor din Hunedoara și la Palatul Magna Curia din Deva, spectacole de succes din repertoriul TNOB. Este vorba despre operele verdiene „Traviata”, „Nabucco” și „Aida”, respectiv operetele „O noapte la Veneția” și „Liliacul”, de Johann Strauss-fiul.12
Pagina a fost generata in 0.151 secunde