Artiști din Cipru, Iran, Qatar și Italia se întrunesc la Medgidia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe 1 septembrie începe Tabăra de Pictură „Lucian Grigorescu“

Artiști din Cipru, Iran, Qatar și Italia se întrunesc la Medgidia

Cultură 30 August 2016 / 15:05 475 accesări

Cea de-a XIII-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu” din Medgidia se pregătește de start.Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 1 septembrie, de la ora 17.00, la sala de ședințe a Consiliului Local Municipal. Îl vor omagia prin formă și culoare pe faimosul pictor născut în Medgidia 15 artiști plastici din România, Italia, Cipru de Nord, Qatar, Polonia, Turcia și Iran.

VERNISAJUL, PE 9 SEPTEMBRIE

„Valoarea artiștilor, multiculturalitatea, precum și frumusețea peisajelor din România sunt cu siguranță elementele care garantează succesul celei de-a XIII-a ediții a taberei și al vernisajului care va avea loc în data de 9 septembrie, ora 18.00, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu” din Medgidia”, au spus organizatorii.

Cei interesați să-i vadă pe plasticieni la lucru sunt așteptați, începând de luni, 5 septembrie, de la ora 16.00, să pătrundă în atelierul de pictură, amenajat la Hotel Stadion.

Cei 15 artiști plastici invitați la eveniment sunt: Constantin Papadopol, Mircea Costea, Adriana Kontz, Eusebio Spînu, Ioana Lavinia Streinu (România), Mario Bernardini (Italia), Feridun Isiman (Cipru de Nord), Abdurahman Almoutawa, Hassan Alumulla Almulla (Qatar) (Qatar), Kenan Ozgur, Yasemin Ozturk Erdogan, Bahri Genc (Turcia), Katarzyna Pietrzak, Anna Trzepanska (Polonia) și Maryam Salahi (Iran). Alături de pictori se va afla și criticul de artă Alice Dinculescu, care-i va însoți pe artiști în excursiile de documentare.

Citește și:

14 artiști din nouă țări se reunesc la Medgidia

Medgidia îl omagiază din nou pe Lucian Grigorescu

Tabăra „Lucian Grigorescu”, la final

Două zile până la finalul Taberei „Lucian Grigorescu”

Tulcea, sursă de inspirație pentru artiștii de la Tabăra „Lucian Grigorescu”12
Pagina a fost generata in 0.2958 secunde