Artişti din Coreea de Sud, Japonia și Grecia, calificaţi în etapa a II-a a Concursului Enescu 2016

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Artişti din Coreea de Sud, Japonia și Grecia, calificaţi în etapa a II-a a Concursului Enescu 2016

Cultură 19 Septembrie 2016 / 17:05 391 accesări

Muzicieni din Coreea de Sud și Japonia (câte doi) și câte unul din Grecia, Rusia, Chile, Bulgaria, Lituania, Serbia, Letonia și Ucraina s-au calificat în etapa a II-a a Secțiunii de Pian a Concursului Enescu 2016, informează un comunicat al organizatorilor transmis, luni, presei

Etapa I a Concursului Internațional "George Enescu" 2016, Secțiunea Pian, s-a desfășurat în zilele de 16, 17 și 18 septembrie, la Universitatea Națională de Muzică din București. Juriul Secțiunii de Pian a ediției 2016 a Concursului Enescu este format din Gabriel Tacchino (președintele juriului), Rolf-Dieter Arens, Dana Borșan, Philippe Dinkel, Peter Donohoe, Wolfganz Manz, Viniciu Moroianu, Andrei Pisarev și Alan Weiss.

Etapa a II-a a Secțiunii de Pian se va desfășura marți și miercuri, de la ora 16.00, la Ateneul Român. Semifinala va avea loc joi, de la ora 16.00, la Ateneu, iar Finala, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu“, pe 25 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului.

Biletele pentru Finala de Pian a Concursului Enescu 2016 s-au epuizat. Publicul care nu a reușit să achiziționeze bilete în sala de concert va putea urmări Finala în transmisie live pe un ecran mare în fața Ateneului, pe www.festivalenescu.ro și pe Medici.tv.

Background

Între 3 și 25 septembrie, 196 de tineri artiști de pe tot globul vin la București ca să participe la Concursul Internațional „George Enescu“. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, dar sunt acordate și premii speciale și oportunități de promovare internațională.

Desfășurat într-un nou concept, la ediția 2016, Concursul Enescu aduce pe aceeași scenă și artiști consacrați - membri ai juriului, laureați din anii anteriori care și-au dezvoltat o carieră internațională, precum și câștigătorii competiției din 2014, care vor susține recitaluri extraordinare.

În egală măsură, Concursul Enescu 2016 implică publicul prin intermediul unei aplicații inedite, care permite utilizatorilor să-și înscrie propriul vis de viață pe site-ul Concursului și Festivalului. Recitalurile și concertele cu orchestră din cadrul Concursului Enescu 2016 sunt transmise live în România, pe www.festivalenescu.ro, la TVR 2 și pe un ecran în fața Ateneului Român, precum și în întreaga lume, de postul de muzică clasică online Medici TV.12
Pagina a fost generata in 0.1947 secunde