ASF a amendat City Insurance și Euroins pentru plata cu întârziere a despăgubirilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ASF a amendat City Insurance și Euroins pentru plata cu întârziere a despăgubirilor

Economie 14 Ianuarie 2021 / 22:31 308 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

ASF a amendat City Insurance și Euroins cu 500 de mii de lei, respectiv 450 de mii de lei, pentru plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.

În urma acțiunilor de control principala deficiență identificată, în cazul ambelor societăți, a fost plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA, arată Autoritatea de Supraveghere Financiară.

În cazul City Insurance s-a mai constatat că societatea nu a formulat în scris oferte de despăgubire justificată în termenul prevăzut de lege și nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

În ceea ce privește societatea Euroins s-a constatat, de asemenea, că nu a formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parțial pretențiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege și nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

Ca urmare a aspectelor constatate, Consiliul A.S.F. a decis următoarele:

  • Sancționarea Societății de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A., conform prevederilor legale, cu amendă în valoare de 500.000 lei;
  • Sancționarea societății Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., conform prevederilor legale, cu amendă în valoare de 450.000 lei.

Sursa: ASF.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1512 secunde