ASF, Mircea Ursache. Dar banii tot pierduți sunt. Zero șanse de recuperare.

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ASF, Mircea Ursache. Dar banii tot pierduți sunt. Zero șanse de recuperare.

Economie 27 Mai 2016 / 16:08 248 accesări

ASF a scos din piața de capital 300 de falși brokeri. Românii păgubiți nu-și vor mai vedea însă banii

ASF a scos din piața de capital 300 de falși brokeri. Românii păgubiți nu-și vor mai vedea însă banii

ASF a flexat mușchii și a scos din piață peste 300 de brokeri falși, trimițându-i direct la masa anchetatorilor. Este vorba despre diverși angajați ai unor SRL-uri și call center-uri înregistrate în alte țări, care îi fraiereau pe români, cerându-le bani și promițându-le câștiguri rapide. Desigur, banii erau virați în neant și nu produceau decât gaură în buget. Acum, piața s-a însănătoșit, după cum spune vicepreședintele ASF, Mircea Ursache. Dar banii tot pierduți sunt. Zero șanse de recuperare.

PĂCĂLEALĂ CLASICĂ

Peste 300 de brokeri falși au fost scoși din piață și sunt cercetați acum, iar acesta este un semn de însănătoșire a pieței autohtone de capital, a declarat vineri vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mircea Ursache - „Am avut o adevărată alertă publică: piața de capital, invadată de așa-zișii falși brokeri! Am ajuns acum la momentul adevărului, iar instituțiile statului și-au făcut datoria. Peste 300 de persoane au fost eliminate din piață și sunt cercetate acum“. Oficialul ASF a subliniat că instituția a primit, timp de doi ani, semnale legate de operațiunile ilegale derulate de brokerii falși, la finalul cărora investitorii își pierdeau banii - „Tot primeam semnale din partea mai multor persoane fizice, legat de faptul că au fost contactați de brokeri care le ofereau, în special în piața forex, tranzacții pe operațiuni binare. Partea suspectă era că banii nu ajungeau în contul brokerului, nu exista o contraparte centrală care să gestioneze transferul. Banii erau pierduți“. Investigațiile ASF au arătat că toți „brokerii“ nu erau decât angajații unor SRL-uri și unor call-center-uri și că cei care îi angajaseră foloseau platforme înmatriculate în alte state decât România. „Toate firmele care lucrează cu pașaport în România sunt autorizate. Nu este nicio problemă dacă sunt autorizate într-un stat european“, a punctat Ursache. El a menționat că, în cazurile menționate, pierderea este a investitorilor și nu poate fi compensată.

LIMBA ROMÂNĂ E „GRELE“

După aceste informații utile, Ursache a dat-o un pic și-n comunism, așa cum face acum aproape toată lumea. Citat exact, întru amuzamentul colectiv - „Alături de noi, toate instituțiile statului au lucrat astfel încât, și aici transmit semnalul de încredere, pentru cei care vor fi prezenți în aceste zile în Piața Universității, să aibă încredere în piața reglementată și autorizată de ASF. Aceasta este piața sănătoasă. Aceasta este piața în care trebuie investit. Aceasta este piața în care se câștigă. Sunt semnale de însănătoșire a pieței noastre de capital“. O mică paranteză - în Piața Universității are loc a doua ediție a „Banii Tăi Expo“.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1818 secunde