Asociaţia Elevilor din Constanţa cere sprijinul noului ministru al Educației

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru anularea prevederii care limitează accesul la liceu elevilor cu media sub 5 Asociaţia Elevilor din Constanţa cere sprijinul noului ministru al Educației
Educație 12 Noiembrie 2019 / 11:43 579 accesări 0 comentarii

Asociaţia Elevilor din Constanţa îi solicită Monicăi Anisie să îi sprijine în procesul cu ministerul Educaţiei pentru suspendarea ordinului care interzice elevilor cu medii sub 5 la admitere să mai meargă la liceu.

Reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC) i-au solicitat, marţi, noului ministru al Educaţiei, Monica Anisie, să îi sprijine în procesul pe care l-au deschis împotriva ministerului pe care îl conduce.

Tinerii îi cer să suspende ordinul care le interzice elevilor cu medie mai mică de 5 la admitere să frecventeze un liceu.

„Asociaţia Elevilor din Constanţa a depus o acţiune în suspendarea prevederii ce limitează accesul elevilor în învăţământul liceal. Ca urmare a declaraţiilor pe care le-a realizat ministrul Educaţiei în spaţiul public, referitor la dezacordul privind această măsură, ne dorim ca doamna ministru să trimită către Curtea de Apel Constanţa o adresă prin care să recunoască pretenţiile AEC din cadrul procesului, adică să admită că Asociaţia are dreptate, astfel încât decizia să fie urgentată“, a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Tănase, preşedintele AEC.

În luna septembrie 2019, AEC a chemat în instanţă ministerul Educaţiei şi a contestat ordinul ministrului nr. 4948 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021, care condiţionează dreptul elevilor de a urma un liceu vocaţional, tehnologic sau teoretic de obţinerea mediei 5,00 la admiterea în clasa a IX-a. Următorul termen în proces a fost stabilit pe 14 noiembrie.

AEC mai arată că şi Avocatul Poporului a avut un punct de vedere în defavoarea acestui ordin: „Şi Avocatul Poporului s-a pronunţat în sprijinul Asociaţiei Elevilor din Constanţa, afirmând, de asemenea, că dreptul elevilor la educaţie este afectat de această măsură, motiv pentru care instituţia s-a autosesizat“, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Asociaţia Elevilor din Constanţa.Ştiri recomandate

Începe noul an școlar
Începe noul an școlar 207 accesări
Pagina a fost generata in 0.1804 secunde