Asociația Elevilor din Constanța dă în judecată Ministerul Educației

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Asociația Elevilor din Constanța dă în judecată Ministerul Educației

Eveniment 03 August 2021 / 16:24 630 accesări
Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa, foto: facebook

Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa, foto: facebook

Asociația Elevilor din Constanța cheamă în instanță Ministerul Educației pentru suspendarea Ordinului privind aprobarea metodologiei de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu!

Sâmbătă, 31 iulie, Asociația Elevilor din Constanța a transmis către Curtea de Apel Constanța o cerere de chemare în judecată ce are ca reclamant Ministerul Educației cu privire la suspendarea Ordinului privind aprobarea metodologiei de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu.

Considerăm metodologia una deficitară, ce poate prejudicia elevii, având în vedere faptul că nu este făcută clar distincția între asigurarea gratuității la transportul județean și asigurarea decontării navetei. Astfel, apar două proceduri contradictorii, ce au ca efect blocarea transportului elevilor.

Amintim faptul că ordinul a fost adoptat de pe o zi pe alta, după întârzierea și nerespectarea termenului de 30 de zile de adoptare, la presiunile reprezentanților elevilor. în vederea adoptării metodologiei, a fost convocată o ședință a Comisiei de Dialog Social cu 5 ore înainte de desfășurarea acesteia. Mai mult, a fost încălcată legea 52/2003, ordinul nefiind pus în consultare publică.

“În urma unor întârzieri nejustificate, Ministerul Educației a adoptat un ordin ce nu face altceva decât să aducă un prejudiciu elevilor. Având în vedere atât contextul în care a fost adoptat, cât și conținutul propriu-zis al ordinului, acesta va avea ca efect blocarea accesului elevilor la transportul județean gratuit. ”- Ariana Dudună, președinte AECŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2141 secunde