Asociația Elevilor din Constanța: Elevii susțin profesorii în greva generală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Asociația Elevilor din Constanța: Elevii susțin profesorii în greva generală

Educație 29 Mai 2023 / 21:46 1061 accesări

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) își exprimă susținerea față de continuarea grevei profesorilor și solicită mărirea salariilor acestora.

Comunicatul de presă transmis deAsociațiaElevilor din Constanța:

Marți, 29 mai, Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, declară despre greva generală din educație: „E dreptul profesorilor de a face grevă, însă avem și dreptul elevilor la educație”. Acesta mai spune: „Singurul avantaj trebuie să fie al elevului, al părintelui și al profesorului și al societății, în general, astăzi, pentru că educația este într-adevăr una din componentele esențiale, fără de care nu am putea avea un viitor sigur”.

Însă, venim cu întrebarea: dreptul elevilor la educație nu este încălcat când Guvernul blochează transportul gratuit?

Scopul declarațiilor lui Radu Oprea este de a crea o imagine bună, în niciun caz preocuparea și grija față de elevi. Pentru a ajuta elevii, mărirea salariilor profesorilor este mai mult decât necesară. Fără compensații materiale optime, direct proporționale cu munca pe care cadrele didactice o depun, actul educațional ajunge să sufere o scădere.

Radu Oprea mai declară că „dialogul este singura formă în care cele două părți pot să găsească o soluție comună și trebuie să fie un dialog structurat, un dialog corect și onest din partea ambelor părți, care să țină cont de realitățile pe care astăzi sistemul de educație le are în România”.

Profesorii și-au exprimat nevoile clar, în mod repetat, iar Guvernul vine cu aceeași ”soluție” respinsă deja, de cadrele didactice. Aceștia cer una, iar Executivul oferă alta. Așadar, se vrea cu adevărat încetarea grevei, din moment ce nu se vine cu o soluție favorabilă pentru profesori?

AEC susține profesorii în continuare și vom fi prezenți la protestul de mâine de la Cotroceni.

Solicităm mărirea urgentă a salariilor profesorilor și ne exprimăm susținerea față de grevă!Ştiri recomandate

12