Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită mărirea burselor în funcție de salariul minim pe economie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită mărirea burselor în funcție de salariul minim pe economie

Educație 24 Octombrie 2021 / 10:28 746 accesări
Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa, foto: facebook

Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa, foto: facebook

Asociația Elevilor din Constanța solicită Consilierilor Locali să nu voteze proiectul de hotărâre pentru aprobarea cuantumurilor burselor în forma actuală și să amendeze proiectul astfel încât bursele să fie mărite.

Vineri, 29 octombrie, va avea loc ședința Consiliului Local Constanța, iar pe ordinea de zi a ședinței se află proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea cuantumurilor burselor elevilor pe semestrul I al anului școlar 2021-2022.

Cuantumurile propuse sunt aceleași cu cele de anul trecut, la prima vedere situația părând una de stagnare. Totuși, în comparație cu anul trecut, între timp au fost alocate fonduri de la bugetul de stat pentru asigurarea burselor elevilor, declară reprezentanții asociației.

Asociația Elevilor din Constanța solicită mărirea burselor elevilor la următoarele cuantumuri, stabilite în funcție de salariul minim pe economie în mod procentual, procent la care se adaugă 100 de lei, cei alocați de Guvern, pentru a sublinia importanța investiției U.A.T.:

  • bursa de merit: 5% din salariul minim pe economie+100 de lei (215 lei)
  • bursa de studiu: 15% din salariul minim pe economie + 100 de lei (445 lei)
  • bursa de ajutor social: 25% din salariul minim pe economie + 100 de lei (675 lei)

“Consider proiectul publicat drept unul jalnic, care nu dovedește decât ignoranța față de educație e instituției. Bursa de merit este asigurată fix la cuantumul minim aprobat de Guvern, astfel nefiind făcută nicio investiție de către autoritatea locală.

O mărire cu cel puțin 100 de lei ar fi fost posibilă fără a modifica în vreun fel investiția locală, având în vedere că între timp, față de semestrul I al anului trecut, au fost primiți bani de la bugetul de stat.”- a declarat Ariana Dudună, președinte AEC.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1511 secunde