Asociaţii de elevi dezaprobă posibilitatea ca părinţii să îşi poată retrage copiii de la orele de "Educaţie pentru viaţă"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Asociaţii de elevi dezaprobă posibilitatea ca părinţii să îşi poată retrage copiii de la orele de "Educaţie pentru viaţă"

Educație 23 Iunie 2021 / 16:08 556 accesări

Asociaţiile elevilor din Constanţa, Maramureş, Bucureşti, Ilfov, Bacău şi Ilfov dezaprobă decizia Ministerului Educaţiei de a permite ca părinţii să îşi poată retrage copiii de la orele de "Educaţie pentru viaţă".

"Prim-ministrul României, Florin Cîţu, a anunţat la postul de televiziune TVR1 decizia Ministerului Educaţiei cu privire la educaţia sexuală în şcoli. Materia 'Educaţie pentru viaţă' va include educaţie sexuală, juridică, rutieră şi pentru alimentaţie sănătoasă, cunoştinţe de mare importanţă pentru elevi, şi va fi introdusă la nivel gimnazial şi liceal. Deşi domnul prim-ministru a declarat, de asemenea, faptul că materia va fi obligatorie, a anunţat că părinţii vor putea să îşi retragă copiii, folosind aceeaşi practică ca la orele de religie. Asociaţiile de elevi critică măsura de retragere a elevilor, deoarece considerăm materia una necesară".

De asemenea, asociaţiile de elevi consideră necesară pregătirea "intensă, calitativă" a profesorilor ce vor preda materia, având în vedere faptul că aceasta va fi una pluridisciplinară.


"Solicităm ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, să facă din promisiunea obligativismului materiei 'Educaţie pentru viaţă' realitate", se arată în comunicat.


Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), Ariana Dudună, apreciază că este "jenant faptul că o materie atât de importantă", care învaţă elevii noţiuni "fundamentale, necesare pentru a-şi trăi viaţa într-un mod responsabil şi sănătos" este considerată neimportantă.

"Materia nu este una împământenită în convingerile personale, ci în faptele ştiinţifice şi juridice. Astfel, devine imperios ca aceasta să fie tratată ca atare, cum am trata orice altă materie necesară elevilor, precum istoria, matematica, biologia, unde nu este prevăzută opţiunea de retragere de la cursuri", a precizat aceasta.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2592 secunde