Asociațiile de elevi din țară solicită tăierea pensiei speciale a premierului Nicolae Ciucă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Asociațiile de elevi din țară solicită tăierea pensiei speciale a premierului Nicolae Ciucă

Social 19 Ianuarie 2022 / 08:43 637 accesări
Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa, foto: facebook

Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa, foto: facebook

Asociaţiileelevilor cer "tăierea" pensiei premierului Nicolae Ciucă, acuzându-l că doreşte diminuarea numărului bursierilor, se arată într-un comunicat transmis marţi de Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC).

Conform sursei citate, solicitarea este susţinută de Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Timiş (AETM).

ComunicatulAsociaţieiElevilor din Constanţa

În urma unui interviu al Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, acesta a declarat faptul că premierul Nicolae Ciucă a propus ca bursele de merit să fie acordate elevilor cu media peste 9,8. Considerăm aceste afirmații ca fiind josnice, având în vedere condițiile de nelegalitate în care a fost adoptat ordinul ce prevede prima tăierea a numărului de elevi ce vor primi burse, ordin în urma căruia aproximativ 700 000 de elevi au rămas fără burse.

După 10 ani în care elevii și-au văzut drepturile încălcate, având ân vedere abuzurile primarilor, care refuzau să respecte legea, ei trebuie să fie martori acum, încă o dată, la astfel de comportamente păguboase, de data aceasta din partea decidenților la nivel central. Modificarea criteriilor pentru acordarea bursei de merit și implicit creșterea mediei de la care aceasta se acordă, nu doar că este o decizie nefondată, luată din pix, dar are în spate dorința de a satisface orgoliile primarilor care nu se gândesc decât la propriile beneficii respectiv capitalul de imagine, în detrimentul elevilor și al binelui acestora. Așadar cine stabilește cat de merituos este un elev care depune o muncă titanica pentru obținerea mediei 8,50? Orgoliile primarilor, membri ai partidelor aflate la guvernare? Sau prim-miniștrii plagiatori?

Mai mult, apreciem faptul că meritul elevilor ar trebui să fie stabilit de către specialiști în domeniul educației. Considerăm ipocrit faptul că o persoană care și-a copiat teza de doctorat comentează asupra meritului notelor elevilor, având în vedere faptul că un plagiator nu are niciun merit intelectual. Așadar, lăsăm soarta elevilor și a burselor acestora în mainile unei persoane care consideră mediul academic un spațiu din care fiecare se servește cum dorește și își asumă meritele pentru munca altor persoane?

Solicităm tăierea pensiei speciale a premierului Nicolae Ciucă, având în vedere faptul că acesta își dorește să taie bursele elevilor. Astfel, putem avea o abordare corectă asupra tăierilor, fără a exista dublu standarde.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.168 secunde