Asociaţiile de pensionari pot dobândi gratuit bunuri de la administraţia locală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiect: Asociaţiile de pensionari pot dobândi gratuit bunuri de la administraţia locală
Social 15 Septembrie 2019 / 10:12 1750 accesări 1 comentariu

Deputatul PSD Costel Neculai Dunava a depus la Senat un proiect de lege care prevede completarea Legii privind asociaţiile de pensionari pentru ca acestea să poată dobândi gratuit bunuri de la autorităţile administraţiei locale, în vederea realizării scopului pentru care au fost înfiinţate.

Propunerea legislativă modifică articolul 33 din Legea 502/2004 privind asociaţiile de pensionari astfel: "Asociaţiile şi federaţiile pensionarilor pot dobândi, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros, orice bunuri mobile şi imobile, necesare realizării scopului pentru care sunt înfiinţare, insclusiv de la autorităţile administraţiei publice locale".

Conform expunerii de motive, legea actuală prevede posibilitatea ca asociaţiile şi federaţiile de pensionari să dobândească gratuit bunuri, însă nu reiese faptul că şi autorităţile administraţiei publice locale pot oferi gratuit aceste bunuri.

Legea în vigoare prevede că autorităţile locale pot sprijini asociaţiile şi federaţiile prin punerea la dispoziţie a unor spaţii corespunzătoare funcţionării lor, în schimbul plăţii unei chirii minime, stabilită prin hotărârea consiliilor judeţene, locale şi a consiliului general Bucureşti.

Iniţiatorul proiectului este deputatul PSD Costel Neculai Dunava iar propunerea mai este susţinută de 46 de deputaţi PSD şi Pro România.

Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Loading...

1 comentariu

Nu votati al 13 si 14 salariu, nici noi nu va votam ! 13:07:33 / 16 Septembrie 2019
Nici in al 12-lea ceas nu realizati ce ati facut !

Rugam deputatii si senatorii sa voteze proiectul de lege din iarna prin care se acorda salariatilor din privat al 13-lea si al 14-lea salariu, avand in vedere ca patronii nu dau 1 leu in plus daca legea nu-i obliga. Acest 13-lea si al 14-lea salariu se acorda si in tarile UE. Asa cum ati "votat" si voi aceasta lege,asa va vom vota si noi peste o luna. Este discriminare intre salariile bugetarilor si a celor din privat. Dar culmea, cei din privat suporta toate scumpirile datorate salariilor uriase ale bugetarilor. In curand nu veti mai avea bani de pensii si de salriile bugetarilor. Oficial al BNR afirma ca RO nu mai poate face fata nici macar 1 an si jumatate. Ati nenorocit tara !!!!!!!!!!!!!!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3064 secunde