Asociaţiile de pensionari pot dobândi gratuit bunuri de la administraţia locală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiect: Asociaţiile de pensionari pot dobândi gratuit bunuri de la administraţia locală
Social 15 Septembrie 2019 / 10:12 1806 accesări 1 comentariu

Deputatul PSD Costel Neculai Dunava a depus la Senat un proiect de lege care prevede completarea Legii privind asociaţiile de pensionari pentru ca acestea să poată dobândi gratuit bunuri de la autorităţile administraţiei locale, în vederea realizării scopului pentru care au fost înfiinţate.

Propunerea legislativă modifică articolul 33 din Legea 502/2004 privind asociaţiile de pensionari astfel: "Asociaţiile şi federaţiile pensionarilor pot dobândi, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros, orice bunuri mobile şi imobile, necesare realizării scopului pentru care sunt înfiinţare, insclusiv de la autorităţile administraţiei publice locale".

Conform expunerii de motive, legea actuală prevede posibilitatea ca asociaţiile şi federaţiile de pensionari să dobândească gratuit bunuri, însă nu reiese faptul că şi autorităţile administraţiei publice locale pot oferi gratuit aceste bunuri.

Legea în vigoare prevede că autorităţile locale pot sprijini asociaţiile şi federaţiile prin punerea la dispoziţie a unor spaţii corespunzătoare funcţionării lor, în schimbul plăţii unei chirii minime, stabilită prin hotărârea consiliilor judeţene, locale şi a consiliului general Bucureşti.

Iniţiatorul proiectului este deputatul PSD Costel Neculai Dunava iar propunerea mai este susţinută de 46 de deputaţi PSD şi Pro România.

Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1711 secunde