Astăzi începe Eurovisionul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Emoţiile se intensifică

Astăzi începe Eurovisionul

Monden 06 Mai 2014 / 00:00 706 accesări

După deschiderea oficială a concursului Eurovision Song Contest 2014, care se desfăşoară la Copenhaga, în Danemarca, astăzi, de la ora 22.00 - ora României -, se va desfăşura prima semifinală, transmisă în direct de TVR, în care vor evolua reprezentanţii a 16 ţări. Acestea sunt: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belgia, Estonia, Ungaria, Islanda, Letonia, Moldova, Muntenegru, Portugalia, Rusia, San Marino, Suedia, Olanda şi Ucraina. Joi, de la aceeaşi oră, va avea loc cea de-a doua semifinală, în care vor evolua şi reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovi, cu piesa „Miracle“. Ei vor concura cu reprezentanţii altor 14 ţări: Austria, Belarus, Macedonia, Finlanda, Georgia, Grecia, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Norvegia, Polonia, Slovenia şi Elveţia. Pentru acest show, în care concurează 37 de ţări, organizatorii au transformat o insulă abandonată, unde a existat, în trecut, un şantier naval, într-o sală de spectacole impresionantă, denumită B&W Hallerne. Finala concursului va avea loc sâmbătă, la ora 22.00, şi va fi, de asemenea, transmisă în direct de TVR.

PAULA ŞI OVI SE PREGĂTESC INTENS Reprezentanţii noştri, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu, alias Ovi, se află la Copenhaga încă de săptămâna trecută, alături de delegaţia României, iar în weekend, au susţinut deja cea de-a doua repetiţie dinaintea semifinalei de joi, când vor intra în concurs cu numărul 15. La show-ul de scenă, pe lângă pianul circular şi holograma ce va fi prezentată în evoluţia live, vor exista şi elemente pirotehnice, care sunt, potrivit lui Ovi, o referire la participarea lor la Eurovision 2010, atunci când au obţinut locul al III-lea cu piesa „Playing with Fire”. „Încă lucrăm la spectacol, vrem să vă arătăm cel mai bun spectacol, avem surprize pentru voi“, a spus Paula Seling.

Şefa delegaţiei României, Liana Stanciu, a declarat pentru eurovision.tv că la cea de-a doua repetiţie s-au făcut unele modificări faţă de prima. „Vom avea o coregrafie diferită, de asemenea unghiurile de filmare au fost schimbate. În plus, şi holograma Paulei a fost modificată“, a declarat Liana Stanciu.

„Pianul este un element comun în spectacolele noastre. Am avut un pian la Oslo, în 2010, aşa că a trebuit să găsim ceva nou, păstrând pianul ca element central. Astfel ne-a venit ideea cercului, care simbolizează unitatea noastră. Elementele pirotehnice aduc şi ele o parte din „focul“ evoluţiei noastre din 2010“, a spus Ovi.

În urmă cu o lună, după ce au fost stabilite piesele care vor reprezenta fiecare ţară în parte, casele de pariuri din Danemarca - şi nu numai - indicau o probabilitate ridicată ca ţara noastră să obţină un loc pe podium. Situaţia nu s-a schimbat semnificativ nici în prezent. Mai multe informaţii despre concursul Eurovision şi despre semifinala din această seară se pot găsi pe platformele online eurovision.tvr.ro şi pe facebook.com/eurovision.românia.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.3077 secunde