Atacaţi de urs, în centrul oraşului! Victime cu răni la picioare, piept şi în zona feţei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atacaţi de urs, în centrul oraşului! Victime cu răni la picioare, piept şi în zona feţei

Eveniment 05 August 2018 / 12:47 807 accesări

Doi tineri au fost răniţi de un urs, duminică dimineaţă, în centrul oraşului Băile Tuşnad, fiind transportaţi la spital cu ambulanţe. Medicii afirmă că au mai multe răni provocate de muşcături, dar sunt în stare stabilă. Doi tineri de 27 de ani au fost atacaţi de un urs, în jurul orei 06,00, în centrul oraşului Băile Tuşnad. Cei doi au fost muşcaţi şi au răni la picioare, piept şi în zona feţei, fiind transportaţi la spital în Miercurea Ciuc, iar medicii afirmă că starea victimelor este stabilă. Un caz similar a avut loc în 25 iulie, când un participant la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, tot de 27 de ani, a fost internat în spital după ce a fost muşcat de o ursoaică pe stradă. Bărbatul se afla într-un grup de tineri când a fost atacat, fiind rănit la braţ şi picior.

După acel incident, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a cerut Guvernului să aprobe măsuri de relocare a urişor din zonă, arătând că există pericolul să fie atacaţi alţi oameni.

"Îi cerem ministrului să aprobe o regulă de intervenţie descentralizată pentru specimene care apar adesea în zonele populate. Continuăm să sprijinim planul de gestionare a populaţiei de urşi, dar este un drum lung de la plan la implementare", spunea Csaba.

De asemenea, zilele trecute, tot în Băile Tuşnad, un urs a intrat noaptea într-un centru de plasament în care se află aproximativ 50 de copii, căutând mâncare, dar nimeni nu a fost rănit.

Taguri articol
UrsAtacIncidentVictimeTuriști


12
Pagina a fost generata in 0.1328 secunde