Atelierele de educație interculturală s-au încheiat, tinerii așteaptă premiile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atelierele de educație interculturală s-au încheiat, tinerii așteaptă premiile

Cultură 24 Martie 2016 / 16:55 528 accesări

Cel de-al șaptelea și ultimul atelier din cadrul Centrului pentru Educație Interculturală Constanța (CPEIC) a avut loc, joi, la Muzeul de Artă Constanţa, instituție care a implementat proiectul, în parteneriat cu Centrul Naval Naţional pentru Studii și Inițiativă în Educaţie, Sport şi Tradiţii din Constanţa şi International Organization for Democracy and Human Rights (IODHR) din Oslo. Directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu, le-a vorbit participanților la atelier - elevi de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” - despre „Viața în comunitățile etnice din Dobrogea”, aceștia urmărind și un film documentar relevant pentru tema manifestării.

ȘAPTE ATELIERE ȘI O EXPOZIȚIE ITINERANTĂ Chiar dacă au bifat în agenda „profesională” participarea la cele șapte ateliere, emoțiile pentru tinerii care alcătuiesc grupul-țintă al proiectului nu s-au încheiat. Ei sunt nerăbdători să afle care dintre ei vor fi câștigători ai celor trei premii care se vor acorda, în luna aprilie, la finalul proiectului CPEIC, inițiat în septembrie 2015. Acestea, în valoare de 500 lei - Premiul III, 600 lei - Premiul al II-lea și 700 lei - Premiul I, se vor atribui celor mai reușite creații realizate în cadrul primelor ateliere. Lucrările de pictură și grafică create de ei, împreună cu altele realizate de artiști profesioniști din Constanța și Norvegia, au fost deja expuse la Muzeul de Artă, dar și peste hotare, tocmai în țara lui Edvard Munch, la sediul Primăriei din Baerum - Sandvika. În cadrul ceremoniei de premiere, toți participanții vor primi diplome de participare la proiect, dar și câte un album al expoziției, prima lor expoziție peste hotare.

„Pentru acești tineri, participarea la atelierele din cadrul proiectului a fost o experiență în direcția multiculturalității, dintr-o suită de manifestări dedicate acestei multiculturalități, care constituie și o preocupare a muzeului nostru. Au cunoscut prin intermediul acestor ateliere aspecte principale din viața și cultura comunităților, pe care nu le cunoșteau și care le-au fost utile, încercând totodată să pună într-o formă artistică elemente inspirate de costum, de specificul comunităților etnice. Totodată, ei au putut compara lucrările lor cu cele alor artiștilor din Norvegia, reușind să le expună în Muzeul de Artă din Constanța și în Norvegia”, a spus directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu.

Citește și:

„Viața în comunitățile etnice din Dobrogea“

Drumul artei: de la Constanța în patria lui Edvard Munch

Atelier despre straiele comunităților etnice

Obiceiuri și tradiții în Dobrogea multietnică

Artiști reprezentativi pentru comunitățile etnice

Dialog plastic între generații, în Dobrogea multiculturală

Expoziție româno-norvegiană la Muzeul de Artă

Inspirație și comunicare interculturală la Muzeul de Artă

„Mozaicul” dobrogean cultural, în viziunea tinerilor artiști

Se deschide Centrul pentru Educaţie Interculturală12
Pagina a fost generata in 0.1652 secunde