Atentatul din Noua Zeelandă, un război al cruciaţilor? DAESH vrea răzbunare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Zeci de morţi

Atentatul din Noua Zeelandă, un război al cruciaţilor? DAESH vrea răzbunare!

Externe 19 Martie 2019 / 14:45 419 accesări
Abu Hassan al-Muhajir: „Scenele de masacru din cele două moschei ar trebui să-i trezească pe cei ce au fost păcăliţi, şi ar trebui să-i încurajeze pe susţinătorii califatului să-şi răzbune religia

Abu Hassan al-Muhajir: „Scenele de masacru din cele două moschei ar trebui să-i trezească pe cei ce au fost păcăliţi, şi ar trebui să-i încurajeze pe susţinătorii califatului să-şi răzbune religia"

Abu Hassan al-Muhajir, purtătorul de cuvânt al organizaţiei teroriste DAESH (Stat Islamic/ SI/ ISIS), a lansat un apel către simpatizanţii reţelei islamiste în care le cere să răzbune atentatul comis de un adept al supremaţiei albe în Noua Zeelandă, în urma căruia 50 de musulmani au fost ucişi. „Scenele de masacru din cele două moschei ar trebui să-i trezească pe cei ce au fost păcăliţi, şi ar trebui să-i încurajeze pe susţinătorii califatului să-şi răzbune religia", a afirmat Abu Hassan al-Muhajir, într-o înregistrare audio de 44 de minute, potrivit cotidianului The New York Times. Al-Muhajir a mai spus că atentatul din Noua Zeelandă, pe care l-a descris drept „războiul cruciaţilor" împotriva musulmanilor, ar reprezenta o extensie a luptei împotriva reţelei teroriste DAESH. Reprezentantul reţelei DAESH a acuzat statele occidentale că au vărsat „lacrimi de crocodil pentru victimele" atacului din Noua Zeelandă.

Brenton Harrison Tarrant, un adept al supremaţiei albe şi autoproclamat „etno-naţionalist”, a comis vineri un atac la moschei din oraşul Christchurch, împuşcând mortal 50 de persoane. Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter, sub numele de Brenton Tarrant, mai multe poze cu arme şi o „proclamaţie” de 74 de pagini în care îşi explică acţiunile. Printre motivele invocate de atacator se numără „crearea unei atmosfere de teamă” şi „incitarea la violenţă” împotriva musulmanilor.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1645 secunde