Atenție, bolnavi! Se „resuscitează“ Radioterapia din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atenție, bolnavi! Se „resuscitează“ Radioterapia din Constanța
Sănătate 10 Noiembrie 2017 / 16:04 1743 accesări 5 comentarii

Din vara anului viitor, se speră că va fi pus în funcțiune noul aparat de radioterapie al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, iar pacienții bolnavi de cancer vor putea renunța la drumurile spre celelalte centre de oncologie pentru a-și face tratamentul. Potrivit declarațiilor făcute în cadrul unei conferințe de presă în 10 noiembrie, costurile noului aparat se ridică la 1,8 milioane de euro, iar în momentul de față se fac pregătiri pentru aparatura care va veni. Managerul unității spitalicești, dr. Cătălina Grasa, a precizat că noul echipament se prezintă la standarde mondiale și era absolut esențială achiziționarea acestuia, dat fiind faptul că, anual, sunt diagnosticate, la nivelul regiunii Dobrogea, aproximativ 2.700 de cazuri noi de cancer. „S-a efectuat un studiu de rezistență a buncărului în care urmează să fie adus aparatul, dar și unul de radiorezistență și am primit acordul să îl folosim, căci s-a pus și problema aceasta, dat fiind faptul că data din anul 1980“, a precizat managerul spitalului. Până una-alta, personalul care va lucra cu echipamentul este în pregătire la București (este vorba de un medic specialist, un medic radiolog și un fizician).

În ideea de a resuscita întreaga paletă a ceea ce presupune îngrijirea bolnavilor de cancer, se impune și înființarea unei secții de paliație. De aceea s-a propus preluarea de către Consiliul Județean Constanța a clădirii „Casa Soarelui“ și transferarea ei către Spitalul Județean, care să facă acolo secția de paliație.

Ca obiectiv pe termen mediu, Consiliul Județean Constanța dorește să achiziționeze un RMN și un computer tomograf nou pentru Spitalul Județean, care să fie funcționale tot de anul viitor.

5 comentarii

Ioan 16:32:26 / 10 Noiembrie 2017
Să stricat

Sunt curios cât de repede se strica, ca să fim trimiși la același aparat dar la privat.

... 19:59:56 / 10 Noiembrie 2017
...

Traducere: fac ce trebuiau sa faca prin natura slujbei lor, dar il prezinta ca pe un lucru extraordinar, ca sa nu observati ca trebuiau sa faca mai demult asta. De ce n-au facut? Vorba unui clasic in viata: pt. ca spaga, pt. ca contracte frauduloase

PACIENT 16:44:46 / 24 Noiembrie 2017
VAI SI VAI

CE O MAI ABUZEAZA CU STIREA ACESTA.SPUNETI ASTA DNL-E MENEGER GRASA PACIENTILOR CARE AU PLATIT PR RADIOTERAPIE PIN ACUM.SA FIE PRIMIMITI PACIENTI INTII SA FACA TERAPIE SI DUPA DATI CU LAUDELE DA DA DUPA.CIND O SA REC CA SINTETI POLITICIAN DNL-E MENEGER.

DAN 14:17:43 / 17 Decembrie 2017
pt ION

SA VB DE PRIVAT II JALNIC.CARDIOLOGIA II CUM PRIVATA S-AU DE STAT.IA SA AVETI NEVOIE EVENTUAL DE O CORONOGRAFIE NU SE POATE DEC IN PRIVAT.CLINICA DE CARDIO DE LIGA SPT II PRIVATA.DOAR INOCENTI MAI POT CREDE CA AR EXISTA VR-O GRATUITATE PT FIE EL PENSIONA HANDICAPAT S-AU GRAVIDA.TOOOTUL II CONTRA COST.CU ACORDUL MENEGERULUI DE AICI CAR BANUI ESTE BAGAT SI IN POLITICA.ALTFEL NU VAD CUM AR REZISTA ACOLO FARA PROPTEA DE UNDE TREBUIE.

MAXIM 11:59:45 / 05 Ianuarie 2018
GATA AM REZOLVAT

VAAAI SI VAI DE CIIIND SE TOOOT RESUSCITEAZA SI NU SE MAI TERMINA.II O RESUSCITARE ASEMANATOARE CU CEA PT UN DECEDAT.GRASA POSIBIL SA FI DAT COMANDA DE ACEST ARTICOL NU MAR MIRA.PS POLITICIANUL PSD GRASA.ASTA SA FIM CINSTITI CU CITITORI.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2628 secunde