Atenție când cumperi ulei de măsline! 14 mărci vindeau ulei fals

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atenție când cumperi ulei de măsline! 14 mărci vindeau ulei fals
Lifestyle 09 Noiembrie 2018 / 08:48 681 accesări 0 comentarii

Multe dintre cele mai mari firme care produc așa zis ulei de măsline au picat inspecțiile periodice, deoarece adaugă ulei de slabă calitate pentru a putea avea un profit mai mare. Unele dintre acestea sunt chiar promovate ca fiind alternative sănătoase în supermarketuri, dar trebuie să știi că 70% din uleiul de măsline comercializat este contrafăcut și conține, printre altele și ulei de floarea soarelui sau rapiță, care sunt mult mai ieftine. De fapt, 85% din fermele care produc acest produs foarte solicitat au fost deja închise până la remedierea situației, potrivit feminis.ro.

Unele firme producătoare nu numai că amestecă tipurile de ulei ci adaugă și coloranți sau arome. Aceste probleme se întâlnesc mai ales în Statele Unite ale Americii și Australia, unde în anul 2012 nici măcar un singur ulei care era catalogat drept extra-virgin nu a primit certificatul de autenticitate, dar și în țări consacrate în comerțul cu așa ceva, precum Italia sau Grecia. Un studiu de la Universitatea din California a analizat atent 124 de mărci importate ca fiind ulei de măsline extra-virgin și peste 70% dintre mostre n-au trecut testul.

Următoarele mărci au picat testul calității

Carapelli

Mezzetta

Pompeian

Mazola

Primadonna

Colavita

Sasso

Antica Badia

Star

Whole Foods

Felippo Berio

Safeway

Coricelli

Bertolli

Următoarele companii au oferit mostre de calitate

Lucero

McEvoy Ranch Organic

Corto Olive

Omaggio

Bariani Olive Oil

California Olive Ranch

Lucini

Ottavio

Cobram Estate

Olea Estates

Kirkland Organic

Cum să testezi acasă uleiul de măsline

Pune sticla de ulei la frigider timp de jumătate de oră și dacă începe să se solidifice înseamnă că uleiul este pur, deoarece are o mare cantitate de grăsimi monosaturate. Dacă nu se întărește, înseamnă că este de fapt un amestec de uleiuri. De asemenea, te mai poți uita după sigilii ale certificatelor de calitate.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1827 secunde