ATENȚIE! Ce trebuie să știe beneficiarii de pensii de urmaş!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ATENȚIE! Ce trebuie să știe beneficiarii de pensii de urmaş!

Social 27 August 2018 / 16:36 712 accesări

Beneficiarii de pensii de urmaş, în vârstă de peste 16 ani, sunt obligaţi ca la începutul fiecarui nou an de studiu (şcolar / universitar) să depună adeverinţă de şcolarizare, conform prevederilor Legii 263/2010.

Adeverinţele, datate după începerea cursurilor din anul scolar / universitar 2018 – 2019, se depun începând cu:

• 10 septembrie pentru cei care urmează o unitate de învaţamânt preuniversitară

• 01 octombrie pentru cei înscrişi în sistemul universitar

Acestea trebuie însoțite de:

- un talon de pensie oricat de vechi sau copia deciziei administrative

- copia actului de identitate al beneficiarului

- copia actului de identitate al tutorelui legal

- formularele: “Cerere pensie restanță ” și “Acord cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal” care pot fi descarcate de pe site-ul instituției sau achiziționate de la unitatea Xerox din incinta CJP.

Setul de acte poate fi expediat prin poștă sau se depune la parterul instituției, ghiseul nr. 5, de luni pana vineri, după cum urmeaza:

- luni, marți, joi: 08.00 – 14.00

- miercuri: 8.00 – 16.00

- vineri: 8.00 – 13.00

În conformitate cu prevederile art. 78 alin 3 din HG nr. 257/2011 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, in cazul în care beneficiarii de pensii de urmaş nu depun adeverinţele de elev/student in termen de 10 zile de la data începerii anului şcolar/universitar, drepturile de pensie vor fi sistate pana la prezentarea acestora.

Incepand cu anul 2011, în conformitate cu prevederile actului normativ menţionat anterior, tinerii beneficiari de pensie de urmaş pot cumula pensia cu venituri salariale indiferent de cuantumul acestora din urmă, drept pentru care studenţii nu mai sunt obligaţi să depună declaraţie pe proprie raspundere că nu realizeaza venituri mai mari de o pătrime din salariul mediu pe economie.

Din evidentele noastre, rezultăcăun număr de 1488 de copii si tineri de pe raza judetului Constanta beneficiază de pensie de urmaș.

Taguri articol


12