Atenție la postările pe Facebook! Profilul personal este public!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atenție la postările pe Facebook! Profilul personal este public!
Justiție 11 Aprilie 2016 / 15:39 2220 accesări 1 comentariu
Sursa foto: thesun.co.uk

Sursa foto: thesun.co.uk

Mare atenție la ce postați pe Facebook! Dacă până mai ieri a existat o întreagă polemică privind statutul public al postărilor pe rețeaua de socializare Facebook, iată că Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât, în premieră pentru România, că profilul personal de Facebook este spațiu public și nu privat. Decizia ÎCCJ a fost dată într-un dosar privind afirmațiile naziste făcute de un fost director din Prefectura Mureș pe profilul său de Facebook. Potrivit site-ului avocatura.com, magistrații de la ÎCCJ au stabilit că orice profil creat pe rețeaua de socializare Facebook reprezintă un spațiu public și nu privat, indiferent de câte persoane au acces la acel profil. Hotărârea ÎCCJ este irevocabilă, devenind reper pentru celelalte instanțe de judecată. În urma acestei decizii, postările unui cetățean român pe rețeaua de socializare Facebook pot avea consecințe nefaste, așa cum, de altfel, au atras atenția și alți reprezentanți ai Justiției. Potrivit acestora, utilizatorii nu sunt conștienți că, prin acceptarea termenilor și condițiilor la crearea contului, ei, de fapt, semnează un contract cu Facebook, în care este specificat faptul că au atât drepturi, dar mai ales obligații și, prin acceptarea acestor condiții, profilul lor de Facebook este pus la dispoziția Justiției și astfel vor suporta consecințele legale cu privire la acțiunile lor din spațiul public virtual.

Prin această decizie, România intră în grupul țărilor în care Justiția nu tolerează asemenea lucruri, indiferent de scuzele celor care au încălcat anumite norme prin postările lor pe rețeaua de socializare.

Taguri articol
loading...

1 comentariu

hmm 10:10:41 / 13 Aprilie 2016
hmm

Dezinformare. Nu exista asa ceva si nici nu va exista asa ceva.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2402 secunde