Atenţie! Pesta porcină în Bulgaria! Ce se întâmplă la graniţa cu România?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atenţie! Pesta porcină în Bulgaria! Ce se întâmplă la graniţa cu România?

Eveniment 05 August 2019 / 12:00 1725 accesări

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Poliţia de Frontieră Română, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu-Ruse, despre faptul că mai multe regiuni din partea de nord a Bulgariei au fost declarate zone calamitate de,,pesta porcină african㔺i iau măsuri pentru limitarea răspândirii acesteia pe teritoriul R. Bulgare.

În acest sens,autorităţile bulgare interzic importurile de materii prime și / sau produse alimentare de origine animală care conțin carne de porc sau diferite alte produse din porc, cu excepția cazului în care acestea sunt însoțite de o documentație veterinară corespunzătoare.

Informăm cetățenii români care se prezintă la punctele de trecere a frontierei româno-bulgare pentru a intra în Republica Bulgară, că pot fi supuși controlului fizic al mijlocului de transport, urmărindu-se identificarea materiilor prime și a produselor de origine animală, în vederea confiscării acestora.

Recomandări:

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă participanţilor la trafictranzitarea tuturor punctelor de frontierăexistente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Pe raza județuluiConstanţa,la graniţa cu Bulgaria, sunt5puncte de trecere a frontiereicu specific rutier, în total, fiind disponibile9 benzi de controlpe sensul de intrare în țară, respectiv10 benzipe sensul de ieşire, astfel:

-P.T.F. Vama Veche - Durankulak;

-P.T.F. Ostrov - Silistra;

-P.T.F. Negru Vodă - Kardam;

-P.T.F. Lipnița – KainardjașiP.T.F. Dobromir – Krushari,pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de3,5 tone, iar programul de funcționare estede la ora 08:00 la ora 20:00.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţiaTrafic on-linecare poate fi accesată la adresahttp://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

De asemenea, reamintim, posibilitatea achiziționării on-line de vignete, prin intermediul site-urilor web: www.bgtoll.bg (acest site având și meniu în limba română) sau www.vinetki.bg, precum și din punctele de frontieră, pentru toate categoriile de autovehicule, preţurile acestora rămânând neschimbate.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1568 secunde