Atenție, s-au schimbat regulile înmormântării! Puteți lua amenzi uriaşe!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nici moartea nu mai e ce-a fost!

Atenție, s-au schimbat regulile înmormântării! Puteți lua amenzi uriaşe!

Social 26 Septembrie 2017 / 18:19 6464 accesări

Pentru că nu este de ajuns că statul ne impune tot felul de taxe și impozite, Guvernul, nu Tudose, ci fostul condus de Cioloș, a umblat și la regulile după care se face înmormântarea în România. Acestea au intrat în vigoare abia anul acesta, iar persoanele care nu le respectă riscă să plătească amenzi usturătoare. O schimbare radicală este faptul că mortul trebuie dus la groapă în intervalul de 36 de ore de la stabilirea decesului, nu în trei zile, aşa cum era până acum. Dacă nu respecţi această regulă, dar şi altele, statul te amendează cu sume cuprins între 500 - 10.000 de lei.

Mare atenție atunci când vă veți îngropa morții. Dacă nu veți respecta anumite reguli, puteți fi amendat chiar și cu 10.000 de lei. Concret, deși românul știe că mortul se ține trei zile, de acum încolo, dacă nu e dus la groapă în 36 de ore de la deces, familia defunctului riscă o amendă cuprinsă între 500 și 10.000 de lei. Noua regulă

pentru înmormântare a fost adoptată de fostul Guvern condus de Dacian Cioloș, în 23 noiembrie 2016, dar a intrat în vigoare abia în septembrie 2017. „Sincer să fiu, n-am auzit până acum ca cineva să înhumeze decedatul în 36 de ore. Cred că o persoană de la Ministerul Sănătății a pus cifra greșit. Pentru că este, practic, imposibil. Termenul ar putea expira chiar și în toiul nopții”, a explicat Sebastian Cocoș, președintele Asociației Funerare din România, pentru Click. Acesta a mai spus că medicii de la Direcția de Sănătate Publică se ocupă de controale, împreună cu polițiștii. „Toate familiile sunt obligate să încheie contract cu o firmă de pompe funebre, iar noi, pe baza certificatului de deces, stabilim ziua și data morții. Și în funcție de asta și când are loc înmormântarea”, a completat sursa citată.

MORTUL TREBUIE „ÎNFUMUSEȚAT“

Potrivit noilor reguli de înmormântare, toate familiile sunt obligate de acum încolo să încheie contract cu o firmă de pompe funebre. De asemenea, documentul mai prevede ca transportul unei persoane decedate de la spital la domiciliu sau capelă să se facă doar de către un operator economic autorizat și nu de către persoane private. „Firmele de pompe funebre trebuie să aibă specialiști care să „înfrumusețeze” mortul. Fotografierea decedatului este interzisă atunci când nu este vorba de proceduri judiciare sau nu există un acord scris din partea familiei. Îmbălsămarea persoanelor decedate devine obligatorie în anumite condiții. Mai exact, decedatul nu va putea fi expus în locuri publice, inclusiv în capelă, cu sicriul deschis, fără îmbălsămarea în prealabil a trupului. Îmbălsămarea devine obligatorie și atunci când decedatul este transportat într-o altă localitate decât cea în care a survenit moartea, pe distanțe mai mari de 30 de kilometri“, se mai arată în noul set de reguli privind în înmormântările.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1917 secunde