Atenție, se trage! Militari români și din alte patru țări se pregătesc de război

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Exerciţiul multinaţional PLATINUM EAGLE 18.1 ia startul la Babadag!

Atenție, se trage! Militari români și din alte patru țări se pregătesc de război

Eveniment 11 Februarie 2018 / 20:19 1222 accesări

Militarii români participă, în această perioadă, la un exercițiu multinațional de mare amploare. În perioada 12 - 16 februarie, 100 de militari din Armata României se vor instrui în comun cu aproximativ 200 de militari din Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova şi SUA. Acțiunile vor avea loc la Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române din Babadag, judeţul Tulcea, în cadrul modulului de pregătire PLATINUM EAGLE 18.1, parte a exerciţiului multinaţional BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 18 (BSRF 18). Din partea României este reprezentată de militari ai Forţelor Terestre Române din cadrul Brigăzii 9 Mecanizate „Mărăşeşti”, militari din Forţele Navale Române încadraţi în Batalionul 307 Infanterie Marină şi de personal navigant din Forţele Aeriene Române din cadrul Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă”.

CE PRESUPUNE MODULUL DE PREGĂTIRE PLATINUM EAGLE 18.1

PLATINUM EAGLE 18.1 are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate ale ţărilor partenere participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea de pregătire al militarilor din țările participante. În cadrul acţiunilor de pregătire comună sunt planificate exerciţii tactice ce includ trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel subunitate.

DESPRE BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 18

BSRF este un exerciţiu anual - condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa - care se desfăşoară în zona Mării Negre, Balcani şi în regiunea Caucazului şi are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate ale forţelor armate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.12
Pagina a fost generata in 0.1846 secunde