Atenţie, şoferi! Acum, sunteți avertizați înainte să dați în gropi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Aplicația care ne semnalează drumurile proaste

Atenţie, şoferi! Acum, sunteți avertizați înainte să dați în gropi

Social 24 Februarie 2019 / 15:55 823 accesări

Vestea momentului pentru șoferii români! Conducătorii auto au scăpat de una dintre cele mai mari griji de la volan! Ce aplicație trebuie neapărat să ai, când pleci undeva? O mână de oameni de la o asociaţie au reuşit să facă ce nu au fost în stare autorităţile. O hartă interactivă a calităţii şoselelor din ţara noastră. Astfel, şoferii vor şti înainte să plece la drum la ce să se aştepte, ce rute să folosească şi ce trasee să ocolească, pentru a nu-şi distruge maşinile în gropi. Aproape că nu există drum în România fără gropi. Pe harta publicată pe site-ul peundemerg.ro, şoselele perfecte sunt marcate cu albastru, iar cele degradate au culoarea roz. Verzi sunt drumurile acceptabile, iar galbene - cele peticite. Ocoliţi rutele roşii - e semn că fie nu sunt asfaltate, fie au prea multe cratere.

Urmărim cu atenţie harta şi facem un test. Alegem Autostrada Soarelui - marcată cu roşu pe site, semn că riscul este maxim. Iar realitatea o confirmă, și putem vedea zeci de cratere pe şoseaua de mare viteză care leagă Capitala de litoral. Dacă cerem explicaţii de la un reprezentant al CNAIR, aflăm că cei de la CNAIR au pe site-urile lor doar tabele lungi unde sunt semnalate incidentele, restricţiile de trafic și drumurile unde se efectuează lucrări. Iar harta interactivă promisă de ani întregi a rămas tot la stadiul de proiect.

Ţara noastră are cele mai proaste şosele din Uniunea Europeană, dar şi cele mai puţine autostrăzi: în total, doar 805 kilometri, un număr pe care l-au depăşit şi vecinii noştri bulgari.

Taguri articol
șoferiRiscDrumuriAplicațieGropiIncidenteCNAIR


12