ATENȚIE! Tot mai mulți constănțeni ajung la spital! Vezi ce se întâmplă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ATENȚIE! Tot mai mulți constănțeni ajung la spital! Vezi ce se întâmplă!
Sănătate 09 Ianuarie 2017 / 15:17 3045 accesări 2 comentarii

Numărul constănțenilor cu fracturi și traumatisme este în creștere, la Constanța. De exemplu, numai între 8 și 9 ianuarie, în Unitatea de Primiri Urgențe - SMURD a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” (SCJU) din Constanța au ajuns 33 de persoane căzute pe gheață, toate cu fracturi. Pe lângă acestea, alte 29 s-au ales cu traumatisme, anunță cea mai mare unitate sanitară din județ, într-un comunicat. În total, în ultimele 36 de ore, UPU-SMURD a înregistrat 292 de prezentări (234 de adulţi şi 58 de copii). ”Dintre acestea, 41 au fost înregistrate la traumatologie și 8 la chirurgie”, potrivit SCJU. Cele mai multe prezentări sunt în continuare la Clinica de Interne (151 de prezentări, din care 36 au necesitat internarea). La UPU-SMURD nu a fost înregistrat niciun deces din cauza hipotermiei, a informat SCJU. Medicii sfătuiesc populația să nu se expună la frig timp îndelungat, să se îmbrace adecvat, să aibă capul și mâinile acoperite, iar în picioare încălțămintea să fie aderentă. În cazul în care nu aveți o asemenea încălțăminte, în unele magazine există dispozitive speciale care se aplică pe talpă. Nu trebuie uitată nici metoda de a aplica pe talpa ghetelor materiale (șosete). Un alt sfat acordat de medici este să se poarte mai multe haine, astfel încât, impactul cu solul, la o căzătură, să fie atenuat. Bătrânii trebuie să fie foarte atenți pentru că ei sunt primii predispuși la fracturi.

Precizăm că și în țară serviciile de urgență au avut mult de lucru. Peste 3.000 de persoane au avut nevoie de intervenţia serviciului de ambulanţă în ultimele zile, mai mult de jumătate din apelurile înregistrate fiind urgenţe de cod roşu şi galben; 88 de persoane au solicitat ambulanţa pentru fracturi şi luxaţii, potrivit managerului Serviciului de Ambulanță București - Ilfov, Alis Grasu.

2 comentarii

Sf Petru si Treimea 15:29:49 / 09 Ianuarie 2017
Primaria la Trebonal

Atunci sa se adune traumatizatii si sa dea in judecata primaria, sa vezi ce curatenie va face Macadau dupe aia, ca l-o ustura fundul cand o plati despagubiri.

cici 08:41:11 / 10 Ianuarie 2017
mda

puteati pune in titlu motivul spitalizarii. omul intra pe stire sa citeasca de teama unei epidemii nicidecum sa afle ca prostii si ghinionistii fac pe hopa mitica si nu se mai ridica... 2 minute din viata pierdute pentru o stire prost denumita de un gazetaro-gaozar.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2135 secunde