Atenție! Ultima zi în care vă mai puteți plăti taxele și impozitele!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vine scadența

Atenție! Ultima zi în care vă mai puteți plăti taxele și impozitele!

Administrație 30 Septembrie 2018 / 17:43 1496 accesări

Zi de foc pentru constănțeni! Cei care nu și-au plătit taxele și impozitele pentru anul acesta, au doar o zi la dispoziție. 1 octomrbie este ultima zi în care se mai pot plăti obligațiile fiscale. În cazul în care nu respectați acest termen, veți fi nevoit să scoateți mai mult din buzunar pentru că, pe lângă datoria de bază, vor fi de plătit și penalitățile de întârziere în cuantum de 1% pe lună din valoarea impozitului. Dacă stați prost cu timpul, trebuie să știți că, în afară de plata la ghișeele SPIT, aveți la dispoziție și alte modalități.

MODALITĂȚI ALTERNATIVE DE PLATĂ

Puteți achita obligațiile fiscale la distanță. De exemplu, accesând site-ul secțiunea „Servicii online / Plata online a impozitelor“, sau direct la link-ul https://etax.spit-ct.ro, puteți plăti obligațiile fiscale direct din fața calculatorului. Datoriile la bugetul local pot fi achitate și prin intermediul aplicației Etax Mobile SPIT Constanța, de pe dispozitivele mobile cu sistem de operare Android sau iOS. Tot online, taxele și impozitele se mai pot plăti utilizând platforma https://www.ghiseul.ro.

IMPOZITELE SE POT PLĂTI ȘI PRIN BANCĂ

Impozitele se pot achita și la bancă, prin ordin de plată, ori cu numerar, la agențiile Garanti Bank și Banca Transilvania din Constanța. Constănțenii care dețin un cont la Banca Transilvania pot utiliza serviciul „Direct Debit”. Aceasta constă în debitarea de către bancă a contului contribuabilului, cu sumele datorate și indicate de către acesta, în urma încheierii unei convenții de plată prin direct debit intrabancar. O altă metodă care îi poate scăpa pe constănțeni de dureri de cap este ordinul de plată predefinit, ce reprezintă predefinirea SPIT în lista furnizorilor, prin accesarea serviciului de Internet Banking. Dacă dețineți card bancar de la Banca Transilvania sau Garanti Bank, aveți posibilitatea să achitați în cinci rate egale. Nu în ultimul rând, șoferii pot plăti datoriile la bugetul local la orice benzinărie OMV-Petrom din municipiu, prin serviciul Westaco Express. De asemenea, obligațiile fiscale pot fi achitate prin numerar, la toate oficiile Poșta Română din Constanța.

CARE ESTE PROGRAMUL CU PUBLICUL LA GHIȘEE

Dacă preferați să vă plătiți taxele și impozite la ghișee, trebuie să țineți cont de programul cu publicul. Agențiile fiscale din str. Sulmona nr. 22, b-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C (în incinta City Park Mall, aripa nouă, etaj I), b-dul Tomis nr. 66, str. Badea Cârţan nr. 3 şi str. Nicolae Grindeanu nr. 66 sunt deschise publicului luni, marți, miercuri și vineri de la 8.30 la 16.30, iar joi, între 8.30 și 18.30. De asemenea, ghișeul din str. Dumbrăveni nr. 1 (cartierul Palazu Mare) are program luni, între orele 8.00 și 16.00, iar miercuri și vineri, între orele 8.00 și 12.00. Nu în ultimul rând, ghişeul unic din incinta Poliţiei Rutiere (b-dul I.C. Brătianu nr. 246) este deschis de luni până vineri, între 8.30 și 16.30. De asemenea, punctul de lucru din str. Ștefan Mihăileanu nr. 10, în sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, funcționează în zilele de luni, marți, miercuri și vineri de la 8.30 la 16.30, iar joi, între 8.30 și 18.30.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1218 secunde