Atenționare de călătorie SUA - inundații masive în Texas

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
MAE Atenționare de călătorie SUA - inundații masive în Texas
Turism 30 August 2017 / 11:29 2112 accesări 0 comentarii

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA că, în conformitate cu datele puse la dispoziție de autoritățile americane locale, statul Texas - zona extinsă a orașului Houston - se confruntă cu inundații masive cauzate de furtuna tropicală "Harvey", ceea ce a condus la evacuarea a peste 17.000 de persoane și la perturbarea gravă a tuturor activităților în orașul Houston și împrejurimi.

"Conform prognozelor, precipitațiile se vor extinde în următoarele zile în cea mai mare parte a zonei de sud-est a statului Texas", precizează MAE într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în aceste zone sunt sfătuiți să acorde maximă atenție anunțurilor autorităților americane.

De asemenea, persoanele care au cunoștință despre cetățeni români aflați în stare de dificultate ca urmare a acestor condiții speciale sunt rugate să contacteze Ambasada României la Washington pentru acordarea asistenței necesare, în coordonare cu autoritățile americane locale, se arată în comunicatul MAE.

Solicitările de asistență consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA — Secția consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum și la telefonul de urgență al Secției consulare: +12024208350.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internethttp://washington.mae.roșiwww.mae.roși reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îți poate salva viața!".

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3049 secunde