Atleta Anna Chicherova, depistată pozitiv cu Turinabol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atleta Anna Chicherova, depistată pozitiv cu Turinabol

Sport 07 Octombrie 2016 / 09:24 375 accesări
Anna Chicherova va pierde medalia de bronz de la JO din 2008, dar îşi va  păstra medalia de aur cucerită la JO din 2012

Anna Chicherova va pierde medalia de bronz de la JO din 2008, dar îşi va păstra medalia de aur cucerită la JO din 2012

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat că atleta rusă Anna Chicherova va pierde medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice din 2008, în proba de săritură în înălţime, după ce a fost descalificată pentru dopaj. Frumoasa rusoaică în vârstă de 34 de ani va trebuie să înapoieze medalia acordată pentru clasarea pe locul 3 la Beijing. Chiar dacă va pierde de bronzul din 2008, Chicherova îşi va păstra medalia de aur cucerită la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra.

Săritoarea în înălţime este una dintre cei 98 de sportivi afectaţi de decizia CIO de a reanaliza probele de dopaj prelevate sportivilor la JO de la Beijing şi Londra. „Ca parte a procesului de reanaliză a probelor antidoping prelevate sportivilor la ediţiile trecute ale Jocurilor Olimpice, anunţăm că Anna Chicherova a fost descalificată de la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008”, se arată în comunicatul CIO.

Membră a clubului CSKA Moscova, Anna Chicherova a fost testată pozitiv cu Turinabol, un steriod anabolizant. A mai fost reanalizată şi o probă de urină prelevată la Jocurile Olimpice de la Londra, unde Chicherova a cucerit medalia de aur, dar aceasta a fost declarată curată, conform oficialilor CIO.12
Pagina a fost generata in 0.246 secunde