Au demerat lucrările la prima pistă de decolare-aterizare construită de MApN în ultimii 30 de ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Au demerat lucrările la prima pistă de decolare-aterizare construită de MApN în ultimii 30 de ani

Eveniment 13 Iunie 2024 / 08:30 527 accesări
Foto: Forţele Aeriene Române

Foto: Forţele Aeriene Române

În prezența ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, marți, 11 iunie, în Baza 57 Aeriană „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino” de la Mihail Kogălniceanu a fost marcată oficial începerea lucrărilor de construcție a unei noi piste de decolare-aterizare.

La ceremonie au fost prezenți și locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Dragoș Dumitru Iacob, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române, general-maior Leonard-Gabriel Baraboi, și șeful Direcției Domenii și Infrastructuri, generalul de brigadă Cristian Apostol.

Șeful Forțelor Aeriene Române, generalul-maior Baraboi, a declarat că proiectul de extindere a Bazei 57 Aeriană va avea ca rezultat prima capabilitate militară și, totodată, primul element complet și complex de infrastructură aeroportuară construit de România după anul 1990.

„Extinderea Bazei 57 Aeriană reprezintă un pas important în eforturile României de adaptare la noile realități ale mediului de securitate actual și viitor și o contribuție majoră la consolidarea rolului de pilon de stabilitate pe care țara noastră și l-a asumat în regiunea Mării Negre", a declarat generalul-maior Baraboi.Ştiri recomandate

12