Au fost raportate incidente la mai multe secții de votare din țară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Au fost raportate incidente la mai multe secții de votare din țară

Politică 11 Decembrie 2016 / 10:14 446 accesări

Mai multe incidente au fost înregistrate de la deschiderea urnelor, în mai multe secții de vot din țară, ștampilele fiind pierdute sau arse la secții din Bihor, Buzău sau Hunedoara, au precizat pentru Mediafax surse din cadrul birourilor electorale județene.

În comuna Almaşu Mic din județul Bihor una dintre ştampile nu a fost găsită la începutul scrutinului, fiind a fost înlocuită, o ipoteză fiind că a fost aruncată în foc, susțin surse din cadrul Biroului Electora Județean (BEJ). Aceleași surse susțin că la Secţia 31 din Deva una din ştampile a fost aruncată între hârtii, fiind înlocuită.

În niciunul dintre cazuri nu a fost afectat procesul electoral.

În localitatea Poșta Câlnău din județul Buzău, la una dintre secții, ștambila a ajuns în foc. Incidentul s-a petrecut după deschiderea urnelor astfel că votul a fost suspendat până a fost adusă o altă ștampilă, susțin surse BEJ.

SESIZARE LA BIROUL ELECTORAL JUDEȚEAN IAŞI, O FEMEIE AR FI VOTAT ŞI PENTRU SOŢUL EI

Biroul Electoral Judeţean Iaşi a fost sesizat asupra faptului că la secţia 728 din Voineşti o femeie, membru în comisia secţiei de vot, ar fi votat şi pentru soțul ei, iar BEJ a trimis dosarul către Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

La secţia de votare de 728 din Voineşti, judeţul Iaşi, a fost făcută o sesizare de vot multiplu, iar Biroul Electoral Judeţean Iaşi a confirmat sesizarea şi a trimis dosarul către Inspectoratul Judeţean de Poliţie

Sesizarea este legată de o femeie, membru în comisia secţiei de vot, care ar fi votat şi pentru soțul ei.

ŞTAMPILĂ DISPĂRUTĂ DINTR-O SECțIE DE VOTARE DIN PLOIEŞTI

IJP Prahova a început cercetările după ce o ștampilă a dispărut din secția de votare numărul 155 din Ploiești, în acest caz fiind deschis un dosar penal pentru furt.

Primul incident în Prahova a fost înregistrat în jurul orei 10.30, când o ștampilă a dispărut din secția de votare numărul 155 din Ploiești.

“Am fost sesizați că o persoană ar fi plecat cu ștampila de la secția de vot respective. Facem verificări”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Prahova,

Raluca Brezeanu.

Potrivit sursei citate, în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru furt.

În Prahova sunt amenajate 623 de secții de votare, din care 157 sunt în Ploiești.

Peste 670.000 de prahoveni sunt aşteptaţi, duminică, la urne.

O FEMEIE A ÎNCERCAT SĂ VOTEZE CU O CARTE DE IDENTITATE EXPIRATĂ

Polițiștii din județul Timiș au deschis un dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot, după ce o femeie de 62 de ani a încercat să voteze la o secție din Recaș cu o carte de identitate expirată.

Potrivit polițiștilor, femeia în vârstă de 62 de ani s-a prezentat la secția de votare numărul 283 din orașul Recaș, județul Timiș, cu o carte de identitate expirată.

În momentul în care un membru al comisiei a făcut verificări în baza de date, a descoperit că femeia figura cu o altă carte de identitate, pentru că și-a schimbat domiciliul.

Responsabilii secției de votare au sesizat Poliția, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pentru tentativă la infracțiunea de fraudă la vot. De asemenea, polițiștii urmează să o audieze pe femeia care a încercat să voteze cu o carte de identitate expirată.12
Pagina a fost generata in 0.2271 secunde