Au început Campionatele Naționale de înot în bazin scurt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Au început Campionatele Naționale de înot în bazin scurt
Sport 27 Noiembrie 2015 / 16:24 917 accesări 0 comentarii

În perioada 26-29 noiembrie, piscina de 25 m din Hunedoara găzduiește Campionatele Naţionale de înot în bazin scurt pentru juniori, tineret și seniori. Toți sportivii înscriși în competiție concurează la un loc, contracronometru, apoi înotătorii care înregistrează cei mai buni șase timpi obțin calificarea în finala A, iar posesorii următorilor șase timpi (exclusiv seniorii) evoluează în finala B. După ce se desfășoară finalele, se alcătuiesc trei clasamente: open, tineret+juniori (sportivi cu vârsta între 15 și 18 ani) și juniori (15-16 ani). Sunt considerați seniori doar înotătorii de la 19 ani în sus.

La concursul de la Hunedoara participă şi zece înotători constănţeni, cei mai mulţi, cinci, fiind de la Palatul Copiilor: Răzvan Constantin, Adrian Stoicescu, Cristian Tranulea, Mihai Popescu (toți născuți în 2000) și Matei Țibrea (1998), din grupa antrenată de Elena Hanu și Octavian Tileagă. CS Farul Constanța a înscris în concurs doi seniori, Răzvan Grădinaru (1995, antrenor Anca Buzbuchi) și Atila Abibula (1995, antrenor Veronica Macovei), și pe Alexandra Radu (1998, antrenor Octavian Tileagă). Atena Sport Club Constanţa îl aliniază la start pe Robert Văleanu (1999, antrenor Laura Sachelarie), iar de la clubul Bogdan Ciubotariu Constanța concurează Constantin Stoica (2000, antrenor Alina Jipa). Una dintre favoritele la medalii de la Palatul Copiilor, Iuliana Nadolu (1998), nu poate să înoate la Hunedoara, din cauza unei accidentări.

Joi, în prima zi a competiției, Constantin Stoica a fost singurul care a reușit să urce pe podium, cucerind medalia de bronz în proba de 50 m fluture, grație rezultatului înregistrat în serii. Au concurat în finale Alexandra Radu (locul 2 în finala B la 50 m bras, locul 6 la tineret) și Răzvan Grădinaru (locul 6 în finala A la 50 m fluture).

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1673 secunde