Au început Campionatele Naționale de înot în bazin scurt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Au început Campionatele Naționale de înot în bazin scurt
Sport 10 Noiembrie 2016 / 16:53 903 accesări 0 comentarii
Octavian Tileagă, antrenor Palatul Copiilor și CS Farul: „În opinia mea, toți cei 11 sportivi constănțeni care au venit la Hunedoara au șanse la medalii”

Octavian Tileagă, antrenor Palatul Copiilor și CS Farul: „În opinia mea, toți cei 11 sportivi constănțeni care au venit la Hunedoara au șanse la medalii”

În perioada 10-13 noiembrie, piscina de 25 de metri din Hunedoara găzduiește Campionatele Naționale de înot în bazin scurt, pentru juniori, tineret și seniori. Toți sportivii înscriși în competiție concurează la un loc, contracronometru, apoi înotătorii care înregistrează cei mai buni șase timpi obțin calificarea în finala A, iar posesorii următorilor șase timpi (exclusiv seniorii) evoluează în finala B. După ce se desfășoară finalele se alcătuiesc trei clasamente finale: open, tineret+juniori și juniori. Conform regulamentului, vârstele sportivilor sunt următoarele - masculin: seniori (19 ani și mai mari), tineret (17-18 ani), juniori (15-16 ani); feminin: seniori (18 ani și mai mari), tineret (16-17 ani) și juniori (14-15 ani).

La concursul de la Hunedoara participă și 11 înotători constănțeni, cei mai mulți, șase, fiind de la Palatul Copiilor (antrenor Octavian Tileagă): Răzvan Constantin, Adrian Stoicescu, Cristian Tranulea, Mihai Popescu (toți născuți în 2000), Teodora Stroe și Andreea Vlaicu (ambele născute în 2001).

CS Farul Constanța a înscris în concurs doi seniori, Răzvan Grădinaru (1995, antrenor Anca Buzbuchi) și Atila Abibula (1995, antrenor Veronica Macovei), și pe junioara Mara Constantin (2001, antrenor Octavian Tileagă).

Cu câte un singur sportiv participă la competiție Atena Sport Club Constanța (Sebastian Tulea, 2001, antrenor Răzvan Florea) și CS Bogdan Ciubotariu Constanța (Constantin Stoica, 2000, antrenor Alina Jipa).

„Este o participare destul de numeroasă pentru capacitatea bazinului din Hunedoara. S-au înscris 266 de sportivi de la 45 de cluburi. Va fi ultima ediție organizată la Hunedoara, pentru că de anul viitor Naționalele în bazin scurt vor avea loc la Miercurea Ciuc, unde este un bazin nou, cu zece culoare și cu o capacitate mult mai mare a tribunelor. În opinia mea, toți cei unsprezece sportivi constănțeni au șanse la medalii, la categoriile lor de vârstă. În calificările din prima zi, cei antrenați de mine au reușit să se califice în finale, cu recorduri personale. Asta chiar dacă noi, la Palatul Copiilor, revenim destul de târziu în apă după vacanța de vară, pentru că bazinul se redeschide abia la 1 octombrie”, a declarat Octavian Tileagă, antrenorul sportivilor de la Palatul Copiilor și CS Farul.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1956 secunde