Au început înscrierile pentru Maritime Summer University, ediția 2021

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța

Au început înscrierile pentru Maritime Summer University, ediția 2021

Educație 05 Martie 2021 / 11:04 712 accesări

Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța (LSUMC) anunță perioada de înscrieri pentru cel mai amplu și mai interactiv proiect organizat de către membrii acesteia, în plin sezon estival: Maritime Summer University, ediția 2021.

Comunicatul de Presă transmis de Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța

Proiectul aflat la a VI-a sa ediție are scopul de a reducere riscul abandonului școlar prin oferirea elevilor din clasele a X-a și a XI-a din țară și din străinătate unei perspective cât mai vastă atât asupra metodelor de predare, învățare și evaluare oferite de Universitatea Maritimă din Constanța, cât și asupra posibilităților oferite de comunitatea universitară în sprijinul dezvoltării personale ale viitorilor studenți și pentru a le prezenta frumusețea și unicitatea orașului în care ar urma să locuiască în perioada studiilor superioare.

Chiar dacă situația actuală nu permite desfășurarea activităților în mod obișnuit, iar riscul de transmitere și infecție este destul de ridicat, echipa proiectului Maritime Summer University vă garantează că va implementa cele mai eficiente metode de prevenire și combatere și vă îndeamnă să vă înscrieți în număr cât mai mare până în data de 04 iunie a.c., accesând formularul aflat pe pagina de Facebook a proiectului:

https://www.facebook.com/maritimesummeruniversity

Este sesizabil că în ultimii ani există o scădere a numărului de studenți în universitățile din România, lucru ce ne evidențiază faptul că elevii au nevoie să fie îndrumați spre a face pasul de la liceu la facultate. Prin proiectul nostru, Maritime Summer University, încercăm să le oferim elevilor o simulare a vieții universitare, dar și participarea la diferite ateliere de dezvoltare personală, în scopul de a-i ajuta în luare deciziei de a urma studii universitare după finalizarea liceului și de asemenea, posibilitatea alegerii uneia dintre specializările celor 2 facultăți din cadrul Universității Maritime din Constanța.

Am pregătit mai multe scenarii de organizare a MSU, în funcție de evoluția pandemiei, însă suntem optimiști că o să reușim o abordare în mod fizic, tradițional. Speranța noastră de a desfășura ”față în față” proiectul nostru de suflet se trage din faptul că școlile nu reprezintă doar un loc pentru educația academica, ci și pentru dezvoltarea abilităților sociale și emoționale, interacțiune și sprijin social, lucruri pe care, după mai mult de un an de școală online, ar trebui să ni le reamintim.

Suntem conștienți de riscurile infectării cu noul COVID-19, așa că ne pregătim cu toate măsurile necesare pentru ca participanții să se afle într-un mediu sigur și igienizat. Pentru acest lucru vom apela la tot ce este necesar pentru a satisface nevoile acestora.”- Cristian-Stelian AVRAM, Președinte LSUMC.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.239 secunde