Au intrat pe piața din România ouă contaminate? Veterinarii răspund!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Au intrat pe piața din România ouă contaminate? Veterinarii răspund!
Sănătate 07 August 2017 / 18:11 1405 accesări 1 comentariu

Ca urmare a semnalărilor apărute în mass-media despre faptul că în unele țări din UE au fost depistate reziduuri de Fipronil în ouă, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) face următoarele precizări: prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, nu a fost transmisă nicio notificare oficială în acest sens și nu există nicio informație care să arate că produsele afectate au intrat pe piața din România; din datele pe care le deține ANSVSA, în România au fost autorizate de către Ministerul Sănătății, instituția competentă pentru autorizarea produselor biocide (prin Comisia Natională pentru Produse Biocide), un număr de 7 produse biocide pe bază de Fipronil (substanță activă). De asemenea, ANSVSA spune că Institutul pentru Controlul Produselor Biologice și Medicamentelor de Uz Veterinar (ICBMV), institut național de referință din subordinea ANSVSA, a fost implicat în evaluarea unui singur produs biocid care conține Fipronil (din punctul de vedere al efectelor toxicologice ale produselor biocide asupra animalelor, conform competențelor specifice).

Acest produs se utilizează ca insecticid în: locuinţe (inclusiv bucătării), restaurante, depozite alimentare, clădiri publice (hoteluri, spitale, școli,închisori, teatre etc.), clădiri industriale şi comerciale (fabrici, magazine, cabine de avion, vehicule, trenuri şi vapoare). Utilizarea Fipronilului nu este interzisă, dar trebuie respectate strict instrucțiunile de folosire și domeniul pentru care este destinat. Fipronil mai este utilizat și în fabricarea produselor medicinale veterinare destinate animalelor de companie, ca și produs antiparazitar.

ANSVSA monitorizează atent această situație și, dacă se constată că produsele implicate (ouă) au fost distribuite în țara noastră, va lua măsurile care se impun, în funcție de situație. Fipronil este un insecticid pentru uz larg, care aparține familiei chimice fenilpirazol. Acesta este folosit pentru a combate furnicile, gândacii, puricii, căpușele, termitele, coropișnițele, gărgărițele și alte insecte. Nu este permisă utilizarea lui ca substanță antiparazitară pentru animalele destinate consumului uman.

Loading...

1 comentariu

VIP 10:17:48 / 08 August 2017
Nu trebuie sa ajungeti sa mancat pensie

Probabil ca in fermele din Romania se utilizeaza deja la greu aceasta substanta fara nici un control din partea celor care ar trebui sa-l faca. Exact la fel se intampla si cu substanta care face ca rosiile sa se coaca rapid si sa nu mai aiba nici un gust, dar cine controleaza in Romania? Cui ii pasa in tara asta de cetatenii de rand? Cei bogati au fermele lor si mananca sanatos iar restul cetatenilor nu trebuie sa mai apuce pensia. Asta este politica in Romania, daca nu ati inteles-o inca.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1898 secunde