Au păgubit statul cu peste 30 de milioane de lei prin 22 de firme

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Au păgubit statul cu peste 30 de milioane de lei prin 22 de firme

Eveniment 28 Octombrie 2015 / 15:40 476 accesări

Se întâmplă în România, unde banii circulă uneori foarte încâlcit pentru ca traseul lor să fie cât mai greu de urmărit. Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti efectuează cercetări faţă de reprezentanţii a nu mai puțin de 22 de societăţi comerciale. Aceștia sunt urmăriți pentru fapte de evaziune fiscală şi spălare a banilor în urma unei sesizări a Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

CIRCUITE COMERCIALE FICTIVE Din probatoriu rezultă că suspecţii au creat circuite comerciale fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, în vederea obţinerii de beneficii financiare substanţiale. Astfel, în baza unor facturi fictive de achiziţii emise de firmele „fantomă” administrate de către suspecţi, aceștia au dedus în mod nelegal TVA şi s-au sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 31.400.000 lei. Sumele de bani ce au făcut obiectul acestui circuit financiar nelegal şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de aproape 100.000.000 lei.

32 DE PERCHEZIȚII Oamenii legii au avut serios de muncă pe acest caz și au efectuat, în cursul zilei de miercuri, numeroase percheziții în mai multe județe. În baza unor autorizaţii emise de către instanţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” din Ploieşti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, au efectuat 32 de percheziţii domiciliare şi la sediul unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Bihor şi Mureş. Aceștia au fost susținuți și prin suportul tehnic al Serviciului de Operaţiuni Speciale Ploieşti. În demersul de a se recupera prejudiciul, a fost aplicat aplicat sechestru asigurător pe mai multe bunuri ale suspecților.

Citește și:

Evaziune de 5 milioane de euro

DIICOT Constanța a făcut 55 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală!12
Pagina a fost generata in 0.1206 secunde