Au trecut ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge în Germania

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Au trecut ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge în Germania
Eveniment 14 Iulie 2017 / 16:12 1356 accesări 1 comentariu

Cetățeanul sirian

Cetățeanul sirian

Cetățeanul turc

Cetățeanul turc

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Sectorul Poliţiei de Frontieră Ostrov au depistat un cetăţean turc şi un cetăţean sirian care au trecut ilegal frontiera de stat, din R. Bulgaria în România, cu scopul de a ajunge în Germania. În data de 14.07.2017, în jurul orei 06.10, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Ostrov de la debarcaderul trecerii cu bacul a oprit pentru legitimare şi control o persoană de sex masculin, care a prezentat o carte de identitate ce purta însemnele R. Bulgaria. Deoarece oamenii legii au avut suspiciuni asupra autenticității documentului prezentat, l-au condus pe cel în cauză la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este de cetăţenie turcă și are 45 de ani. Din declaraţiile celui în cauză a reieşit faptul că a trecut ilegal frontiera deoarece dorea să ajungă în Germania.

În aceeaşi zi, în jurul orei 09.00, în baza unei informaţii, un alt echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorul P.F. Ostrov s-a deplasat până pe insula Hopa (de pe Dunăre), pentru identificarea unei persoane de sex masculin care nu îşi justifica prezenţa în zonă. Ajunşi la faţa locului, poliţiștii de frontieră au legitimat un cetăţean sirian care avea asupra sa documente înscrise cu litere chirilice și arabe, un document cu fotografia persoanei care atesta statutul de solicitant de azil în R. Bulgaria, haine ude de schimb într-o pungă de plastic, cinci cartele SIM telefonice si un telefon mobil. Persoana a fost condusă la sediul Sectorului de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor. Astfel, s-a stabilit faptul că bărbatul a traversat înot fluviul Dunărea, de pe malul bulgăresc pe cel românesc, pe insula Hopa, cu ajutorul unui GPS, intenționând să ajungă în localitatea Călăraşi. Din declaraţiile celui în cauză a reieşit faptul că este cetăţean sirian, în vârstă de 26 de ani şi a trecut ilegal frontiera deoarece dorea sa ajungă în Germania.

Pe numele celor doi, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare cercetării penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, iar pentru cetățeanul turc şi pentru fals privind identitatea.

La finalizarea verificărilor specifice, vor fi întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului român-bulgar, în vederea predării persoanelor către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

1 comentariu

Negru Vasilica 08:42:40 / 15 Iulie 2017
Posibilitatea de cîștig a anului 2017

Posibilitatea de castig a anului 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta.Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word,pdf, email, internet),seriozitate, lucru 2 ore pe zi.Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii:vasilica.negru@yahoo.com

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2177 secunde