Auchan va plăti despăgubiri de zeci de mii de euro. 16 persoane, la spital după ce au mâncat la autoservire

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Auchan va plăti despăgubiri de zeci de mii de euro. 16 persoane, la spital după ce au mâncat la autoservire

Social 22 Decembrie 2017 / 12:01 810 accesări

Unul dintre cele mai cunoscute hypermarketuri din Constanţa va trebui să plătească despăgubiri în valoare de peste 50 de mii de euro, unor clienţi. Este vorba despre 16 persoane, printre care se numără şi un copil, care s-au intoxicat după ce au mâncat la autoservirea hipermarketului. Sentinţa a fost dată de Tribunalul Constanţa.

16 persoane, printre care și un copil de 5 ani, au dat în judecată un cunoscut hipermarket din Constanța pentru că și-au petrecut Crăciunul lui 2015 în Spitalul de Boli Infecțioase, după ce au mâncat la autoservirea hypermaketului. După doi ani de proces, Tribunalul Constanța a dat prima sentință.

În total, instanța a acordat daune de 56 de mii de euro celor care s-au îmbolnăvit din cauza neregulilor de la autoservirea hipermarketuluii.

O parte dintre clienții internați fuseseră infectați cu salmonella.

Imediat după incident, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a închis autoservirea, până la remedierea deficiențelor și a aplicat o sancțiune de 30 de mii de lei. O altă amendă, de 8000 de lei, a fost dată de Direcția de Sănătate Publică.

Sentința pronunțată de Tribunalul Constanța nu este definitivă. Deși am încercat să obținem punctul de vedere al reprezentanților hypermarketului cu privire la această decizie, până la acest moment nu a venit.12
Pagina a fost generata in 0.2309 secunde