Aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru un elev constănțean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
România, din nou pe podium Aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru un elev constănțean
Educație 15 Mai 2018 / 16:52 2778 accesări 1 comentariu

Elevii constănțeni fac, din nou, senzație la concursurile internaționbale de științe exacte. Dacă zilele trecute un mircist și-a adjudecat medalia de aur la Olimpiada Asiatică de Fizică, Edis Memiș, constănțeanul multipremiat național și internațional la matematică, elev al Liceului Internațional de Informatică Constanța, s-a întors încununat de succes de la Olimpiada Balcanică de Matematică, ce s-a desfășurat anul acesta în Serbia. „Balcaniada de Matematică este o competiție anuală, în care intră în concurs cei mai buni elevi matematicieni din țările balcanice. Subiectele sunt de o dificultate foarte ridicată, iar concursul ține 4 ore și jumătate. Edis a obținut medalia de aur la această competiție și, alături de alți 5 elevi români, majoritatea din București, toți elevi eminenți, premiați cu alte trei medalii de aur și două de argint, au poziționat România pe primul loc în clasamentul neoficial al numărului de medalii“, a transmis printr-un comunicat consilierul de imagine al instituției, Ioana Stochiță.

Pentru Edis însă, concursurile nu se termină aici, el fiind în acest moment în pregătire pentru probele de baraj din cadrul lotului național, pentru calificarea la Olimpiada Internațională de Matematică, care se va desfășura anul acesta în România, la Cluj, cu ocazia Centenarului. La acest eveniment vor participa cei mai buni elevi din 117 țări. El se pregătește cu prof. Cristina Văcărescu și prof. Mihai Bogdan.

Loading...
loading...

1 comentariu

Constanta 08:37:41 / 18 Mai 2018
Felicitari!

Felicitari Edis! Pacat de tristetea din ochii tai!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1782 secunde